Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/08/2018
Arhiva Zile si Nopti

Ce să nu ratați la Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2018

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce să nu ratați la Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2018 Share Ce să nu ratați la Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2018


Cu siguranță este greu să alegeți din cele peste 600 de evenimente care vor avea loc în timpul celei de-a noua ediții a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj (ZCMC), care începe în 19 august și se termină în 26 august, așa că venim în ajutorul vostru.
În primul rând, nu ratați tururile ghidate în limba română, prin care veți afla noi informații despre oraș și frumusețile lui. Spre exemplu, în turul de luni, 20 august, de la ora 14.00, veți descoperi arhitectura renascentistă și din perioada domniei lui Matia Corvin la Cluj, iar în cel de sâmbătă, 25 august, de la ora 15.00, minunatele orgi ale orașului.
Povești adevărate despre Regele Matia Corvin veți auzi dacă luați parte miercuri, 23 august, ora 15.00, la dezbaterea „Matthias Corvinus, regele născut la Cluj”, care va avea loc în curtea Palatului Bánffy. Tot despre monarhul născut aici veți afla dacă participați vineri, 24 august, ora 16:00, la vernisajul bilingv al expozițiilor organizate în cadrul Anului Jubilar Regele Matia la Biserica Reformată de pe Kogălniceanu.
Ca distracția să fie maximă, trebuie să bifați cât de multe din concertele festivalului, dar mai ales cel de duminică, 26 august, ora 20.30, al Budapest Gypsy Simphony Orchestra – „Orchestra celor 100 de țigani”. Și, bineînțeles, să treceți în revistă toate vinurile pe care le veți găsi pe Strada Vinului (strada Potaissa).
Vă dorim distracție plăcută! Vivat Mathias! Vivat Cluj!

PS: Să nu uitați să faceți tradiționala fotografie din turnul Bisericii Sfântul Mihail. Puteți urca în el luni, 20 august sau marți, 21 august, între 10.00-18.00.
PS2: Programul complet al festivalului îl găsiți pe site-ul www.zilelemaghiare.ro.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută