Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Docuart Fest

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Docuart Fest Share Docuart Fest


Docuart Fest este festivalul dedicat exclusiv filmului documentar românesc, care are ca scop promovarea produselor culturale autohtone din lumea cinematografică, și a ideilor și oamenilor din spatele lor. În Cluj ajunge între 15 și 18 octombrie, la Cinema Mărăști, și aduce cu el o serie de filme și evenimente la care participarea e obligatorie pentru orice amator de cinematografie românească.

Programul cuprinde două secțiuni de documentare: una dedicată filmelor realizate de profesioniști, iar cealaltă dedicată producțiilor studențești, ambele implicând o serie de sesiuni Q&A cu persoanele care au contribuit la realizarea lor. Printre acestea se numără și Asta e, un film multi-premiat în regia lui Thomas Ciulei care a făcut înconjorul lumii, fiind prezentat la peste 50 de festivaluri de film internaționale.

De asemenea, cinematograful va include o zonă special amenajată pentru ascultarea unor documentare excepționale create pentru radio. Iar pe lângă clasicele proiecții, participanții vor avea ocazia să se înscrie și la două master class-uri susținute de profesioniști în domeniu, în cadrul cărora vor putea învăța cum să realizeze un documentar pentru televiziune, dar și tehnici de imagine și stilistică specifice genului, în general.

Să recapitulăm, deci: filme documentare, întâlniri cu realizatorii lor, master class-uri cu profesioniști în domeniu și o zonă specială pentru ascultarea de documentare radio –  toate vă așteaptă la Cinema Mărăști weekend-ul acesta. Iar intrarea este liberă!

Unde: Cinema Mărăști

Când: 15-18 octombrie

Info: www.docuart.ro

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută