Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2015
Arhiva Zile si Nopti

Asta e, difuzat în cadrul Docuart Fest

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Asta e, difuzat în cadrul Docuart Fest Share Asta e, difuzat în cadrul Docuart Fest


Sâmbătă, în cadrul DocuArt Fest, la Cinema Mărăști va avea loc o proiecție specială. Asta e este filmul cel mai apreciat al regizorului Thomas Ciulei, un documentar observațional făcut la finalul anilor ‘90. Filmul explorează realitățile vieții post-comuniste în Sulina, o localitate în care infrastructura și industria au suferit un declin accentuat în cei zece ani de după revoluție. Un portret sincer a trei generații de locuitori ai Sulinei, Asta e a fost prezentat la peste 50 de festivaluri internaţionale în ultimii trei ani, printre care Berlinala, Festivalul Internaţional de la Rotterdam, Muzeul de Artă Modernă de la New York.

Proiecția este ultima șansă a publicului clujean să vizioneze filmul în cinematografe, deoarece regizorul a decis de curând să nu mai acorde dreptul de difuzare publică în România a filmelor sale şi ale tatălui său, Liviu Ciulei. Acesta a motivat decizia spunând că “Am fost nevoit să ajung la această măsură extremă în urma atitudinii destructive ale Centrului Naţional al Cinematografiei legate de restaurarea filmelor lui Liviu Ciulei şi a tratamentului discriminatoriu şi destructiv legat de producţiile mele”

Sâmbătă, 17 octombrie, ora 17:30, Cinema Mărăști

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută