Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/12/2015
Arhiva Zile si Nopti

„Va fi atât de diferit!”- SIGUR RÓS în premieră în România, la Electric Castle 2016

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii „Va fi atât de diferit!”- SIGUR RÓS în premieră în România, la Electric Castle 2016 Share „Va fi atât de diferit!”- SIGUR RÓS în premieră în România, la Electric Castle 2016


Artiștii pe care organizatorii îi anunță astăzi confirmă curajul de a propune un line-up provocator dar, fără îndoială, de cea mai bună calitate.

SIGUR RÓS pornesc din nou în turneu în 2016, iar una dintre opriri va fi la Electric Castle. Este pentru prima dată când islandezii ajung în România, concertul lor fiind în sine un eveniment special pe piața muzicală locală. Nu e ușor să înțelegi această formație cult; muzica islandezilor se situează într-o zonă mistică, fiind în același timp și exuberantă și spirituală, emoțională și eterică. Fiecare album produs din 1995 încoace a fost primit cu critici excelente, chiar și sub surpriza descoperirii că muzicienii au inventat propria limba pentru a se exprima în unele din cântecele lor, cele mai multe dintre ele neavând nici măcar un titlu. Regizorii de film au fost printre primii inspirați de muzica lor, care figurează pe coloana sonoră a peste zece filme și seriale, membrii Sigur Ros apărând în rol de muzicieni într-un episod recent al «Game of Thrones».

„Timp de doi ani am măcinat în studio noile piese până aproape le-am distrus. Acum e momentul să le ascultați live, alături de altele pe care le știți deja. Pornim la drum plini de aventură și cu promisiunea că prezența noastră în festival va fi atât de diferită”, spun membrii Sigur Ros.

Considerați de Pharell Williams sau Rihanna unii dintre cei mai bun producători din Marea Britanie, Chase & Status vin pentru prima oară în Transilvania în formulă LIVE, pentru a-și promova ultimul lor album! Show-ul lor este unul dintre cele mai așteptate și dorite act-uri de drum and bass în România, fiind o combinație spectaculoasă între lasere, lumini, proiecții video și cunoscutul lor sound. Chase & Status LIVE înseamnă Saul Milton/Chase, Will Kennard/Status, legendarul Andy Gangadeen la tobe și MC Rage.

Gorgon City în formulă LIVE sunt o nouă premieră pentru România. Duo-ul format din cei doi producători londonezi Kye Gibbon și Matt Robson-Scot, au parte de un val de popularitate extradorinar, mai ales în Marea Britanie, unde show-urile lor au primit critici foarte bune.

Au debutat în zona de drum&bass, câștigând titlul de „cei mai promițători DJ ai anului 2010”, dar au abandonat acest stil pe o perioadă scurtă, pentru house. Au revenit la ritmurile inițiale, iar acum Camo & Krooked sunt producătorii unui show multi-senzorial, cu efecte vizuale și sonore foarte bine lucrate, pe care le vor prezenta și la Electric Castle 2016. Show-ul lor va fi completat de unul dintre cei mai buni MC din lume, Dynamite MC. Tot din zona drum&bass îi avem pentru prima dată în festival pe Loadstar și Icicle.

Cu patru albume la activ și colaborări cu artiști foarte diverși, de la Massive Attack la Pet Shop Boys, Gui Boratto este producătorul brazilian cu cele mai multe audiții pe platforma Spotify. Din Canada, Art Department confirmă pentru EC 2016, un reprezentant al stilului house foarte activ nu doar în zona muzicală ci și ecologică, ceea ce se potrivește perfect cu spiritul festivalului.

Două nume din zone muzicale foarte diferite întregesc stilul eclectic al Electric Castle: God Is an Astronaut și Worakls. Existând o lungă vreme doar ca proiect de studio, God Is an Astronaut este, în acest moment, una din cele mai mari trupe instrumentale din lume, reprezentând un stil post-rock revoluționar și, totuși, foarte popular. Dacă vă molipsește pofta de rock care a cuprins ediția a patra a festivalului, nu-i ratați pe De Staat.

Worakls a fost pariul câștigător al organizatorilor festivalului la ediția 2015. Deși a fost ultimul care a mixat, DJ-ul a ținut publicul în priză până la 8 dimineața, cind EC era deja oficial închis.

“Why don’t you do it right?”, publicul prezent la EC 2016 va dori cu siguranță să-i dea răspunsul potrivit lui Gramophonedzie, măcar pentru șansa de a dansa live pe piesa ce a avut atât de mult succes în urmă  cu câțiva ani.

Scena reggae îi câștigă anul acesta pe General Levy și Macka B., în timp ce N’to, Axel Boman și românii Mihai Popoviciu și The Model rămân să ne încânte pe scena Boiler.

Electric Castle Festival a dat startul, astăzi, unei noi etape de vânzare de abonamente. Între 3 și 17 decembrie, prețul unui abonament este de 279 de lei. După data de 17 decembrie, abonamentele nu vor mai fi disponibile; vânzarea lor va continua la o dată ce va fi anunțată ulterior.

Ediția a patra a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy din localitatea Bonțida, județul Cluj.

ELECTRIC CASTLE înseamnă deja:

PAUL KALKBRENNER, RUSKO, DUB PISTOLS, FLUX PAVILION, ENTER SHIKARI, MATISYAHU, BABYLON CIRCUS, NU:TONE B2B LOGISTICS, DJ MARKY, ABA SHANTI-I, CONGO NATTY (REBEL MC), TODDLA T , LOUISAHHH!, LEGOWELT, ALTERNOSFERA, URMA, MACANACHE, DJ SHIVER.

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută