Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/02/2016
Arhiva Zile si Nopti

Colinele Transilvaniei: Plimbare de Iarnă, pe lângă Cetatea Urșilor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Colinele Transilvaniei: Plimbare de Iarnă, pe lângă Cetatea Urșilor Share Colinele Transilvaniei: Plimbare de Iarnă, pe lângă Cetatea Urșilor


DESCOPERĂ ULTIMUL PEISAJ MEDIEVAL INTACT AL EUROPEI

Pentru week-end-urile de iarnă, îți propunem un program inedit prin Colinele Transilvaniei.

Începem cu Saschizul, la 20 de km de Sighișoara, unde poți să te bucuri de o zi plină: ai trei obiective istorice unice în zonă, un magazin de produse locale, chiar în centru, iar de vrei să mai rămâi la prânz ori peste noapte, găsești pensiuni agroturistice, cu gazde primitoare.

În jurul anilor 1200, “Scaunul Keisd“, de care aparţineau 7 sate din jurul comunei Saschiz, era centrul de putere al întregii zone, motivul vastului sistem de fortificaţii care s-a păstrat, actual patrimoniu UNESCO: Biserica fortificată, Turnul cu Ceas şi Cetatea ţărănească/ Cetatea celor 7 sate (1347).

Modelul Turnului cu ceas din Saschiz este aproape identic cu Turnul din Sighişoara, iar statueta numită popular Bogdan, la fiecare sfert de oră, producea câte o bătaie de ceas de avertizare.

CETATEA URIAŞILOR (HUHNENBURG), aşezare preistorică aflată la 4 km nord de comuna Saschiz, domină spaţiul din jurul ei şi are o formă circulară. Se spune că demult, uriaşii aşteptau un semn de necredinţă din partea oamenilor pentru a ieşi din nou în lume.

Pentru a se feri de răzbunarea lor, localnicii au adunat de pe coastele dealurilor pietrele rotunde pe care uriaşii le-ar fi putut arunca peste ei şi le-au înşirat la porţile caselor lor. Tot legenda spune că uriaşii dacă prindeau un om pe câmp, împreună cu boii, îi luau în șorţ si se jucau cu el.

Info: Fundația ADEPT: Information Centre,

Adresa: Str. Principală nr. 166, Saschiz, Mureș 547510,

Tel: 40 (0)265 711635, www.fundatia-adept.org,

Ghid: www.yourguideintransylvania.com

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută