Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/03/2016
Arhiva Zile si Nopti

“Ilegitim” – Premieră de Gală la Cinema One

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “Ilegitim” – Premieră de Gală la Cinema One Share “Ilegitim” – Premieră de Gală la Cinema One


Lungmetrajul independent “Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru,  va avea premiera de gală, luni, 21 martie 2016, ora 20:00, în prezența regizorului și a actorilor, la Cinema One Brasov.

Acesta a avut premiera mondială la cea de-a 66-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (11-21 Februarie 2016). Filmul a fost selectat în cadrul celei mai îndrăznețe secțiuni a prestigiosului eveniment din capitala Germaniei, BERLINALE FORUM.

“Ilegitim”, unul dintre cele mai provocatoarea filme din ultimii ani, premiat la Berlinale cu Trofeul CICAE, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

“Ilegitim” este un film în care umorul și drama se îmbină într-o tragi-comedie despre iubire (conjugală, frățească, trupească), destrămare a relațiilor, despre alegeri pro sau contra viață dar și despre cea a iubirii fizice între frați, un subiect tabu, subiect despre care se discută foarte puțin însă există cercetări de specialitate numeroase”, declară Adrian Sitaru.

Scenariul a fost scris de Alina Grigore și Adrian Sitaru, imaginea poartă semnătura lui Adrian Silișteanu și Alexandru Lorian Timoșca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu și Theo Lichtenberger în timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, producător Anamaria Antoci.

“Ilegitim” este cel de-al patrulea lungmetraj al lui Adrian Sitaru după “Pescuit sportiv” (2008), “Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011) și “Domestic” (2012), producții care au câștigat distincții importante la festivaluri prestigioase. Regizorul semnează şi câteva dintre cele mai premiate scurtmetraje româneşti: “Valuri” (2007), “Lord” (2009), “Colivia” (2010), “Chefu'” (2012), “Artă” (2014), “Excursie” (2014).

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută