Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Sibiul sărbătorește Ziua Copilului cu evenimente speciale dedicate celor mici

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Sibiul sărbătorește Ziua Copilului cu evenimente speciale dedicate celor mici Share Sibiul sărbătorește Ziua Copilului cu evenimente speciale dedicate celor mici


Dorina Nițu

Spectacole de teatru, jocuri educative, concursuri și multe alte surprize îi așteaptă pe cei mici de 1 Iunie. Ca în fiecare an, Ziua Copilului va fi sărbătorită cu evenimente dedicate celor mici.

Startul îi dă Teatrul Gong care va prezenta mai multe spectacole pentru copii, printre care unul în premieră.

 

Luna mai îi aduce pe scena Teatrului Gong  pe unii dintre cei mai îndrăgiți eroi ai copilăriei, precum Dorothy și noii ei prieteni, Sperie Ciori, Leul și Omul de Tinichea într-o călătorie pe ritmuri muzicale spre Țara lui Oz. Prinţesa Rapunzel, preferata celor mici, ajunge pentru prima dată pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu, în luna mai.
Ca un inedit, Rapunzel, frumoasa prințesă cu părul magic coboară din turnul castelului, pe scena Teatrului Gong într-o montare în limba germană după o traducere de Beatrice Ungar, în regia lui Gavriil Pinte. Spectacolul va avea loc în 28 mai, de la ora 18:00.

În programul lunii mai sunt incluse, de asemenea, apariţii ale lui  Harap Alb precum şi ale celebrilor  purceluşi din „Povestea celor trei purceluși… care sunt patru”. Oferta pentru cei mici cuprinde şi seria atelierelor creative coordonate de Aurelia Călinescu, Alina Moldovan și Diana Ribana.

Ziua copilăriei aduce la Sibiu și o nouă ediţie SmART ParK, care se va desfăşura în Parcul Sub Arini, în perioada 28-29 mai.

SmArt Park este o platformă de evenimente educaţionale, culturale şi artistice dedicate copiilor între 4 şi 12 ani. Festivalul are ca scop stimularea artistică şi culturală a copiilor, facilitarea contactului între aceştia şi operatorii culturali.

„Vom amenaja în parc un oraş al copiilor în  miniatură, în care vor fi prezente insituţiile publice ale unui oraş, insituţiile de artă şi cultură: biblioteca, ziarul oraşului, pompierii, poliţia, aeroportul, librăria, muzeul. Obiectivele noastre sunt familiarizarea copiilor cu consumul de activităţi culturale şi artistice, stimularea creativităţii, inovării, spontaneităţii în rândul copiilor”, spun organizatorii.

Festivalul este structurat pe mai multe zone – Zona de evenimente, Zona Educaţională, Zona “Visez să devin om mare!”, Zona de ateliere practice şi artistice şi Zona de jocuri, mişcare şi distracţie. În ceea ce priveşte Zona “Visez să devin om mare!“ se vor desfăşura activităţi de educaţie civică.

În cadrul Zonei Educaţionale vor fi desfăşurate activităţi din principalele arii de cunoaştere: matematică, geografie, anatomie, ştiinţă, într-un mod inedit, cu scopul de a implica toţi copiii în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora, să pună în valoare talentele şi capacităţile acestora în diferite domenii, să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale. Se urmăreşte asigurarea accesului facil la instrumente de informare şi educaţie, interactive şi interdisciplinare.

Și la Cinema Arta va fi program special pentru copii. Aici cei mici vor putea vedea filmul de animație ”Ribbit”. O călătorie fantastică începe uneori cu un salt mic de tot. Oachi este o broscuţă care trece printr-o adevărată criză de identitate. Dacă celelalte broaşte iubesc apa şi ar ţopăi toată ziua, el nu este deloc ca ele. Simte că locul lui nu este printre neamul broscăresc şi îşi pune mii de întrebări despre viaţă. Curând însă găseşte curajul de a pleca într-o călătorie importantă, la capătul căreia să afle adevărul. Cum călătoria se anunţă grea şi plină de neprevăzut, se bucură că poate conta pe ajutorul bunei sale prietene, veveriţa zburătoare. Cei doi vor străbate uimitoarea pădure amazoniană, pentru a afla răspunsul la marile secrete ale vieţii şi se vor întâlni cu o mulţime de personaje, care mai de care mai colorate şi mai diferite, unele prietene, altele gata să le pună beţe-n roate la fiecare pas. 

Festivalul Internațional de Jazz de la Sibiu va avea loc între 26-29 mai 2016 și pentru că se desfășoară în preajma Zilei Copilului are și o secțiune dedicată celor, care deși au vârste fragede, iubesc și apreciază muzica.

Duminica, 29 mai, festivalul se va încheia vesel, cu atmosferă relaxantă, organizatorii pregătind pentru prima dată un program exclusiv dedicat copiiilor: Jazz for Kids.

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătorește la date diferite în mai multe zone. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie. Ziua Copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua Copilului”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută