Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/05/2016
Arhiva Zile si Nopti

Cele mai cele evenimente #TIFF2016 din acest weekend

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cele mai cele evenimente #TIFF2016 din acest weekend Share Cele mai cele evenimente #TIFF2016 din acest weekend


Gala de deschidere TIFF 2016

Sau cea mai faină variantă a Pieței Unirii

În sfârșit, TIFF 2016! De fiecare dată când se termină o ediție TIFF, așteptăm cu sufletul la gură să înceapă următoarea. Iar Gala de deschidere anuală este cel mai reprezentativ eveniment din festival și, cu siguranță, tradiția noastră clujeană preferată. Anul acesta, TIFF începe cu o proiecție specială, premiera mondială a celui mai nou film al prodigiosului Nae Caramfil, 6,9 pe scara Richter. Cel de-al șaptelea lungmetraj al regizorului (pe care sigur îl știți datorită unor capodopere precum Filantropica sau Restul e tăcere) este o comedie spumoasă cu momente muzicale, care abordează criza vârstei de mijloc, dragostea, depresia și, ca să înțelegeți titlul, o frică absurdă de cutremure. 

Ca în fiecare an, proiecția de gală va include o grămadă de surprize și va fi precedată de un moment artistic, de data aceasta un spectacol memorabil al renumitei trupe franceze Transe Express. Compania artistică multidisciplinară combină muzica, street art-ul, dansul, acrobația și teatrul în spectacole explozive care antrenează toate simțurile publicului, transformând orice reprezentație într-o adevărată aventură. Film, artă, dans, spectacol, muzică – ce mai, deschiderea oficială TIFF va fi o gală în adevăratul sens al cuvântului!

Vineri 27 mai

20.45

Piața Unirii

 

Weekend la Castel

Film, muzică, sărbătoare 

Anul acesta, în cadrul TIFF 2016, Castelul Banffy va fi gazda unui sfârșit de săptămână plin de verdeață, voie bună, activități faine, filme speciale și muzică impresionantă.

 Sâmbătă va fi proiectat filmul The Show of Shows, un documentar captivant care spune povestea unui secol de circ, cabaret, vodevil și carnaval. Vom admira clipuri autentice ascunse și dezgropate în premieră, care ne vor arăta și cum era viața oamenilor implicați în freak show-uri și spectacole de bâlci (vă spunem de pe acum – tulburător de grea). Proiecția va fi urmată de un spectacol surpriză în ton cu evenimentul. Duminică ne vedem la cine-concertul Häxan: Witchcraft Through the Ages, în care muzica originală a artistului Bardi Johansson, interpretată live de o orchestră simfonică, va însoți filmul controversat din anii ’20. Producția mută a fost interzisă în numeroase țări atât datorită subiectului sensibil, vrăjitoria și ocultul, cât și datorită nudității din film. Castelul vechi va creea atmosfera perfectă pentru concertul spectaculos și întunecat.

Iar dacă serile sunt rezervate adulților, în timpul zilei copiii vor avea parte de numeroase spectacole și ateliere creative. Așadar, ne așteaptă un weekend pentru toți! 

28-29 mai

Info: tiff.ro

 

Zone Libre revisite 2001 @ Casa de Cultură a Studenților

Primul cine-concert din cadrul TIFF 2016 îi aduce pe Zone Libre la Cluj! Proiectul muzical extraordinar, format din fostul chitarist al trupei Noir Désir și un baterist desăvârșit, a remixat, plin de putere și emoție, 2001: O odisee spațială, unul dintre cele mai impresionante filme ale faimosului Stanley Kubrick.

Dumincă 29 mai

19.00

 

The Mono Jacks @ Urania Palace

După cum vă spuneam în editorial, TIFF umple Clujul de muzică. Ei bine, The Mono Jacks sunt primii invitați din cadrul seriei TIFF Music Nights la Urania Palace. Nu credem că mai au nevoie de descrieri, dar vă spunem că au avut și au, în continuare, o carieră spectaculoasă pe scena muzicii românești alternative.

Sâmbătă 28 mai

21.00

Horea 4

 

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută