Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/08/2016
Arhiva Zile si Nopti

Iași Free City Tours

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Iași Free City Tours Share Iași Free City Tours


Trei liceeni voluntari organizează tururi gratuite ale Iașului pentru străini, dar și pentru ieșeni.

Matei, Daria și Cristiana sunt trei liceeni care au ales să-și petreacă o bună parte din vacanța de vară în Iași, pentru a le arăta și altora frumusețile orașului nostru.

În mod deloc surprinzător, turul de Iași pe care ei îl oferă nu se adresează numai celor ce nu sunt din oraș sau din România, ci și ieșenilor dornici să descopere orașul dintr-o altă perspectivă, dar și să primească informații interesante despre obiectivele turistice pe lângă care probabil trec zilnic.

Tururi de oraș și în limba franceză

Proiectul este la cea de-a doua ediție și, ca un bonus față de anul anterior, în acest an tururile de oraș sunt și în limba franceză, pe lângă română și engleză, semn că există un interes din ce în ce mai mare pentru acest proiect și în rândul celor ce preferă o altă limbă decât engleza.

Un loc în care se formează viitori ghizi

Pe lângă informațiile utile oferite doritorilor în moduri cât mai atractive, pe lângă gura de aer proaspăt pe care o aduc tururile de oraș, datorită celor trei tineri care nici măcar nu au terminat liceul, acest proiect mai are o componentă: este unul dintre cele mai bune locuri de a forma viitori ghizi.

Liceenii implicați în proiect își iau foarte în serios rolul și se comportă ca adevărați profesioniști în domeniul turismului. Aceștia nu numai că se documentează cu privire la orașul nostru, dar și învață cum să prezinte aceste informații într-un mod cât mai atractiv.

Ei sunt astfel reprezentanți ai orașului nostru pentru grupurile de oameni pe care le ghidează.

Tururi gratuite organizate zilnic

În fiecare zi, la ora 09:30, punctul de plecare este statuia lui Al. I. Cuza din Piața Unirii, urmând ca grupurile să cunoască mai îndeaproape câteva dintre cele mai importante obiective turistice ale Iașului: statuia lui Ștefan cel Mare, Teatrul Național, Biserica Trei Ierarhi, Catedrala Catolică nouă și alte câteva. În total, sunt 24 de obiective.

Utile:
Facebook: Iasi Free City Tours
Înscrieri: 0737004702
Articol de: Ines Dumitriu

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută