Ossobucco la Acquarello

GOURMET DE CUPĂ I

Echipa Acquarello a câștigat prima ediție a cupei HORECA la fotbal, competiție sponsorizată de URSUS. Talentați pe terenul de fotbal, cei de la Acquarello sunt profesioniști și în bucătărie. Aici căpitan de echipă este chef Gigi (alias Vasile Covaci), unul dintre cei mai buni trei bucătari din Galați. După festivitatea de premiere am trecut și noi pragul restaurantului câștigător pentru a gusta din preparatele învingătorilor. Am început cu ceva fin, antipasti con frutti di mare, bogat în bucățele de caracatiță, calamari, creveți și midii. Am continuat tot în stil italian de mari campioni cu ossobucco. Dacă ar fi să îl traducem, numele acestui fel de mâncare faimos nu ar inspira deloc poftă. Din acest motiv nici nu se găsește prea des tradus în meniuri, ci trecut cu numele lui original. Este considerată cea mai apreciată tocăniță italiană din rasol de vițel, carnea rămânând în jurul osului, cel care dă aroma delicioasă a acestui fel de mâncare. Versiunea originală vine de la Milano, unde e servit cu un orez aromat cu șofran și Gremolata, un amestec de pătrunjel, usturoi și coajă de lămâie rasă. La Acquarello este servit cu hrean aromat, mult mai potrivit pentru gusturile noastre. În final am gustat și una din specialitățile acestei toamne, pastramă de oaie cu brânză, mămăliguță și castraveți murați.

Felicitări, campionilor!

by Vatel