Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/10/2016
Arhiva Zile si Nopti

Recital vocal-instrumental de excepție la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recital vocal-instrumental de excepție la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” Share Recital vocal-instrumental de excepție la Academia de Muzică “Gheorghe Dima”


Marți, 25 octombrie, ora 19:00, în Studioul de Concerte al Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” va avea loc un recital – eveniment susținut de unul dintre cei mai apreciați tenori români –  Marius Vlad Budoiu – și de tânărul pianist Cadmiel Boțac.

Programul pe care îl vor prezenta cei doi artiști cuprinde piese din diverse epoci stilistice, dedicate vocii, pianului, precum și amândurora, compoziții de Mozart, Enescu, Schumann, Beethoven, Puccini.

Sub considerentul de a fi aristul liric român cu cel mai vast repertoriu cuprinzând roluri de primă mărime, repertoriu vocal-simfonic și cameral (mai mult de 120 de titluri), Marius Vlad Budoiu oferă cu fiecare apariție, interpretări memorabile, remarcându-se în orice context, ca un artist deosebit. Îmbinând activitatea artistică cu cea didactică (fiind actualmente conferențiar doctor la Academia de Muzică din Cluj), Marius Vlad Budoiu a primit printre alte distincții și Premiul de Excelență la Galele 10 Pentru România pentru întreaga activitate artistică și pedagogică.

Tânărul Cadmiel Boțac are un palmares impresionant. La doar 19 ani a câștigat numeroase concursuri naționale și internaționale, a susținut multe concerte în colaborare cu renumiți dirijori (Horia Andreescu, József Horváth, Ştefan Novak, Yerzhan Dautov, Ilmar Lapinsha, Tiberiu Soare); a susţinut recitaluri în SUA, Luxemburg, Croația, Italia, Franţa, Anglia, Rusia. În prezent este student la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa prof. univ. dr. Daniel Goiţi. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută