Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/01/2017
Arhiva Zile si Nopti

RECENZIE| Mușchi de vită cu sos gorgonzola

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii RECENZIE| Mușchi de vită cu sos gorgonzola Share RECENZIE| Mușchi de vită cu sos gorgonzola


De curând am călcat pragul Festival 39, ne-am întors în vremurile interbelice și ne-am bucurat de gust în mâncăruri. La cină am ales mușchiul de vită mediu făcut, cu sos gorgonzola și gratin de cartofi cu broccoli. Am mers pe principiul că de obicei se mănâncă bine la Festival, așa că am vrut să încerc un preparat care să dovedească iscusința bucătarului. La desert am comandat tortul de ciocolată franțuzesc, cu sos de vișine și înghețată de vanilie.

Comanda a venit în aproximativ 30 de minute. Am tăiat carnea și am descoperit culoarea rozalie perfectă, iar vita suculentă era parfumată cu boabe de piper negru. Gustul ușor sărat al sosului gorgonzola era domolit de cel dulceag al gratinului de cartofi cu broccoli. Combinația de gusturi a fost bine aleasă de bucătar, iar carnea corect gătită. O farfurie de nota 10!

Cina a fost desăvârșită însă de desert, și nu o spun pentru că sunt înnebunită după dulciuri. Tortul franțuzesc de la Festival 39 a reușit să mă surprindă pe mine și prietenii mei (pentru că nu s-au putut stăpâni să nu guste măcar o linguriță). Gustul amărui de cafea al blatului pufos, asemănător cu cel de brownie, se împleteşte armonios cu cel al înghețatei de vanilie și cel al sosului de vișine. Combinația de gusturi e divină! De încercat dacă îți plac blaturile neînsiropate și gusturile amărui.

Vita a costat 73 de lei, tortul 14 lei. Iată, cu un buget de 100 de lei, poți avea o cină luxuriantă în oraș, cu servire bună, farfurii fine dining și gust greu de uitat.

Theodora Șstefan

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută