Rețetă oferită de Beneka.
În copilărie toţi mâncam multe dulciuri şi hai să fim sinceri, nu prea s-a schimbat lucrul acesta nici ca adulţi. Printre dulciurile aflate la îndemâna oricui, era şi halvaua delicioasă! Încă se găseşte la supermarket sau în pieţe, aşa că poţi oricând să îţi potoleşti pofta.
Hai să vedem în schimb, ce avantaje avem dacă nu o cumpărăm, ci o preparăm noi “de casă”. Seminţele decojite de floarea-soarelui nu le prăjim, ci le punem crude, evităm folosirea zahărului şi a aditivilor, iar apoi adăugăm şi puţin susan pentru un plus de minerale. Unde nu mai pui că nu ai nevoie decât de o banală râşniţă de cafea şi de congelator. Şi uite cum, în mai puţin de 15 minute, ai un desert caloric (atenţie deci la cantitatea consumată, dacă te preocupă aspectul acesta), dar delicios şi sănătos, pe care te poţi lăuda că l-ai făcut singur. Pofta mare!
Ingrediente pentru 10 porţii : 400g seminţe de floarea-soarelui, 100g seminţe de susan, 40g stafide, 50g unt de cocos, 100g miere, 5g scorţişoară,
Preparare:
E banal de simplu! Facem seminţele de floarea-soarelui şi cele de susan, praf şi pulbere cu ajutorul râşniţei de cafea, apoi le amestecăm cu restul ingredientelor până la omogenizare (pare uscat amestecul iniţial, dar îşi revine).
Umplem apoi o formă de silicon, o dăm la congelator timp de 2 ore şi o scoatem cu 10 minute înainte de a o consuma.
➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka