Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

City cult

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii City cult Share City cult


Selfie

Poveste fara libertate

 

Probabil că „selfie” devine încet-încet aproape sinonim cu sentimentul acela de atenție deosebită acordată propriei persoane, sau dragostea aia dubioasă pe care o ai față de tine. Da, se poate spune și narcisism, dar să nu mergem până acolo. În piesa Andreei Iacob, însă, „selfie” devine chiar poarte spre lumile unor femei care au fost private de libertate și pătrunde în viețile lor intime, prin paralele făcute între aceste femei și personajele pe care le pun în scenă. Evenimentul există în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, și urmărește îndeaproape viețile personale ale acestor femei într-o piesa de teatru ce e menită să le oglindească viețile și să aducă împreună povești cu tâlc, situații stranii și lovituri de glas făcute parcă să trezească reacții din partea publicului.

Piesa a fost jucată în mai multe rânduri în penitenciarul de la Gherla, chiar din 2009, și face parte dintr-o inițiativă de a dezvolta viața culturală pentru persoanele private de libertate. De fiecare dată, Teatrul Naţional Cluj-Napoca a fost partener al acestui proiect, astfel încât aceste spectacole au avut câte o reprezentaţie în Studioul „Euphorion“.Anul acesta, Teatrul Național anunțat că „Selfie” intră oficial în repertoriul, montarea fiind o producție a instituției. Publicul din Cluj va avea ocazia să vizioneze un montaj special al acestor povești spuse din penitenciar la Teatrul Național începând de miercuri, 30 noiembrie de la ora 18.

15 februarie

Teatrul Național Cluj-Napoca

www.facebook.com/TeatrulNationalClujNapoca

 

Cinemateca TIFF-Ascensor pentru eșafod

De data asta, Cinemateca TIFF propune un film din Franța anilor ‘58, despre un bărbat ce își asasinează soțul cu ajutorul amantei (adică soția victimei, pentru că dacă iubesc francezii ceva, aia e dramă dramatică). Considerat un film noir modern, coloană sonoră e poate la fel de spectaculoasă ca jocul perfect al actorilor, ceea ce înseamnă că nu putem să skip la acest film.

16 februarie

Cinema Victoria

www.facebook.com/cinematecatiff

 

Programul lunii Februarie @ Reactor

Deja știm că la început de lună trebuie să fim pe fază să aruncăm ochii peste programul celor de la Reactor. În luna februarie, cei de la Reactor bineînțeles că nu dezamăgesc și propun o listă consistentă de spectacole bune, printre care amintim scurt Refugii (13.02), Via Negativă (17.02) sau vernisajul Big Issues in Small Formats (16.02).

 

Februarie

Str. Petofi Sandor nr.4

www.facebook.com/ReactorCluj   

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută