Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/02/2017
Arhiva Zile si Nopti

Maria Balabaș | Scaunul din metrou (VII)

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Maria Balabaș | Scaunul din metrou (VII) Share Maria Balabaș | Scaunul din metrou (VII)


Alergasem în ziua aia până la metrou. Când m-am uitat la ceas, metroul se apropia vertiginos de staţie, la fel restul zilei. Am alergat de am rupt, vă rog să mă credeţi. Cu o mişcare precisă am atins abonamentul, mi-a sărit sprinten din buzunarul de la piept direct în aparatul de taxat, am zburat pe scări în jos şi m-am topit printre uşi. Răsuflam, acum, în mijlocul vagonului. Dezveleam gâtul, umerii, urechile, buzele. În jurul meu, oamenii erau lipiţi de scaune. Hainele se îmbibaseră de orpurile lor. Nu doar banchetele erau inerte, ci şi ei. Se lăsau purtaţi de metrou, nu se mai împotrivea nimeni. Între mâinile lor pâlpâiau ecrane.

În spatele ecranelor, vieţi după vieţi, un torent stăvilit doar de mişcarea imperceptibilă a mâinilor sus-jos susjos suusjoooos. Mă întrebam dacă oamenii aceia din spatele ecranelor, la rândul lor, se lăsau duşi de vreun metrou, mai vechi, mai celebru, dar metrou, dacă stăteau şi ei la fel de inerţi pe scaune, iar vieţile pe care le arătau se derulau în reluări. Eram prinşi, toţi, în amintirile noastre despre ceilalţi şi nimeni nu mai trăia cu adevărat. Ne era teamă să ridicăm capul, niciunul dintre noi nu voia să aibă de-a face în mod direct cu metroul. Ne scurgeam vieţile în subteran, dar era posibil ca metroul să fie mai aproape de suprafaţă ca noi înşine.

Maria Balabaș,

Practică Dimineața crossover la radio și alte câteva proiecte artistice. Îi place să gătească și să facă ordine… Trăiește câteva vieți într-una singură, unele vizibile, altele invizibile…

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută