Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/03/2017
Arhiva Zile si Nopti

O săptămână sărbătorim limba franceză și francofonia

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O săptămână sărbătorim limba franceză și francofonia Share O săptămână sărbătorim limba franceză și francofonia


La Brașov, francofonia este celebrată de Alianța Franceză și de școlile și liceele din oraș, între 18 și 26 martie 2017. 

Săptămâna limbii franceze și a francofoniei este organizată în jurul datei de 20 martie, Ziua internațională a francofoniei, și este ocazia cu care limba franceză este sărbătorită prin diverse evenimente și activități în toată lumea.

La Brașov, francofonia este celebrată de Alianța Franceză și de școlile și liceele din oraș, atât în parteneriat cât și prin diverse evenimente desfășurate în școli.

Astfel, ești invitat să participi la picnicul poetic #haikunoi2017 care va avea loc în 20 martie, în intervalul orar 12.00 – 14.00, în Mansarda Casei Baiulescu; apogeul evenimentului va fi atins la ora 14.00 când participanții își vor lansa în mediul virtual haiku-urile în limba franceză sau reprezentările desenate ale acestora, precedate de #haikunoi2017.

Festivalul Ribambelle este organizat miercuri, 22 martie, de la ora 10.00, în Mansarda Casei Baiulescu  și cuprinde cântece, scenete și diverse momente artistice în limba franceză, pregătite și prezentate de elevi din școlile brașovene, sub îndrumarea profesorilor de specialitate.

Concursul de limba franceză Plume d’Or este organizat în aceeași zi, de la ora 16.30, la Școala generală nr. 6 Iacob Mureșianu.

Programul săptămânii francofoniei continuă miercuri, 29 martie, ora 17.00, în Mansarda Casei Baiulescu, unde va avea loc selecția cu public pentru Festivalul internațional al cântecului francofon « Clef d’Or » (Plovdiv, Bulgaria – iunie 2017). Se pot înscrie candidați cu vârste între 15 și 25 de ani.

Relații suplimentare: Alianța Franceză Brașov, Bd. Eroilor nr. 33 (Casa Baiulescu – parter), tel: 0368.412179, alliancefrancaisebv@yahoo.fr.

O săptămână sărbătorim limba franceză și francofonia

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută