Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Carte | Judy Moody sau lumea toanelor copilărești

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Carte | Judy Moody sau lumea toanelor copilărești Share Carte | Judy Moody sau lumea toanelor copilărești


Judy Moody sau lumea toanelor copilărești

Mă gândesc, oare copilăria este o perioadă sau o stare pe care ar trebui să o păstrăm pentru toată viața? Eu înclin spre a doua variantă, pentru că mereu ne scoate din orice încurcătură, din melancolie, din stări proaste. Ia încercați să gândiți ca un copil: sincer, fără prejudecăți și cu cele mai scurte ecuații. Totul devine mai ușor. Însă mai avem nevoie și de aventură. Acum, că ingredientele se adună, trebuie să dezvălui și motivul pentru care mă simt atât de apropiată de aceste idei: Judy Moody! N-o cunoașteți? Ei bine, ar trebui. Vă recomand să vă luați o buactă de week-end ca să intrați în lumea ei, eventual, pregătiți, ca și cum ați merge la o petrecere: dacă aveți copil, îmbrăcați-vă în pijamale și faceți un cocktail  (fără alcool, bineînțeles!) și deschideți Juddy Moody are toane, carte apărută în 2016 la editura GAMA. Este doar primul volum din colecție, iar titlurile sunt de-a dreptul provocatoare.

Copilărie în natură, cu toane și mistere. Cu Judy Moody

Astăzi ne învârtim într-o lume în care copiii se uită pe ecrane, în defavoarea unor ieșiri sănătoase în natură. Nu condamnăm cu totul tehnologia și gadgeturile de care se bucură astăzi copiii. Lumea fetiței Judy Moody m-a făcut să-mi amintesc de zilele frumoase din copilărie, de vacanță și terminarea acesteia, de soarele arzător sau de certurile cu sora, care acum mi se par comice și mi-e dor. Ascuns sub un limbaj „neastâmpărat”, dorul de copilărie pare că ne ține de mână când citim din peripețiile „Judy Mood-ești”. Copiii explorează și astăzi, doar că altfel de lumi, prin altfel de experiențe. Se pare că totul este tactil și se reduce la asta. Departe de natură unii, nici nu cunosc frumusețea alergatului prin natură, fără să fie mereu prea urmăriți de grija excesivă a părinților.

Realizator „Idei și Efecte”- Corina Giurgia

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută