Interviu cu Silviu Gherman

Sigur l-ai văzut în vreo reclamă TV, dacă stai pe net de obicei, atunci trebuie să fi râs la vreun clip de-al său. Poate l-ai și ascultat în vreun concert live alături de trupa lui. Silviu Gherman are un umor unic, poate greu de înțeles sau de digerat de unii și ilar pentru alții. Cert este că poate surprinde pe toată lumea. A fost de curând la Brașov și n-am ratat ocazia să îl întrebăm câte ceva despre activitatea lui on și ofline. Răspunsurile lui au fost mai surprinzătoare decât ne-am așteptat! Uite ce-a ieșit:

 

Care-s planurile cu Teleschpenker? Dar cu Mes Quins?

Cu Teleschpenker, vreau spectacole de comedie peste spectacole de comedie. Mulțumesc. Cu Mes Quins e ok ce facem acum. Mai un album, mai o țigare. Pentru noi, așa. Fuck the industry (lua-o-ar naiba de industrie).

Crezi că există glume proaste sau poate doar oameni care nu știu să spună glume?

Cu siguranță există glume proaste, iar ele au fost inventate în Azerbaidjan. Putem mulțumi Azerbaidjanului pentru această influență nocivă adusă lumii și culturii: glumele proaste. Noi, ca români, nu am știut ce e aia glumă proastă până în sec. XIX, când au ajuns primii azeri la noi.

De ce ești atât de realist pe net?

Îmi pare rău că sunt prea grafic uneori. Se supără și maică-mea. Dacă e ceva de care e nevoie în Estul Europei, atunci e bunul simț, decența, cumințenia. Suntem prea nebuni, prea living in the moment, prea wild, prea creativi, în Europa de Est. Se sperie lumea de noi. Vesticii se sperie de câtă cultură ne iese nouă, esticilor, pe nas.

Care e limita atunci când vine vorba de comedie?

Când te superi tu. N-aș vrea să te superi tu. Aș vrea să te hăhăi și să te mângâi pe burtă. Că ai nevoie de asta. Poate ești obosit și tu. N-ai chef să vină unul și să-ți zică că ești idiot, hai să fim serioși.

Ce le spui oamenilor care cred că nu ești amuzant?

Trăiesc într-o bulă: nu mă interesează ce zic despre mine oamenii care cred că nu sunt amuzant, dar mă interesează ce cred despre mine oamenii care zic că sunt amuzant, deși nu mă interesează prea mult nici de ei, ci doar 12 la sută.

Muzica și umorul tău nu sunt pentru toată lumea. Dar ce părere ai despre genurile comerciale?

Dar eu sunt comercial, doamnă, sunt extrem de comercial. Sunt bicisnic.

Scrii încă o carte. Ne poți spune despre ce?

Scriu mai multe lucruri. Dar, ca să vă răspund la întrebare, este despre IUBIRE, DISPERARE și MIZERIA DIN CASĂ.

Vei înceta vreodată să faci vlogging?

Nu fac vlogging.

Cum nu? Dar ce faci?

Pun clipuri din când în când.

 

Silviu Gherman a început un nou proiect pe net, „Jurnalul Tinereților Mele”. Acesta postează clipuri live pe facebook în care citește din vechile lui jurnale. Gherman își lasă adolescența fără secrete, pe net!

Citește #Chestionarul de Brașov cu Silviu Gherman AICI.