Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

RECOMANDARE | „Eu, Dracula și John Lennon”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii RECOMANDARE | „Eu, Dracula și John Lennon” Share RECOMANDARE | „Eu, Dracula și John Lennon”


Jan Cornelius e un scriitor german originar din România, unde a trăit 27 de ani, iar „Eu, Dracula și John Lennon” e prima sa carte publicată în ţara de origine. O carte excepţională, în care scriitorul îşi evaluează trecutul, o carte de călătorii în timp, un fel de jurnal autobiografic despre viaţa sa, d/e comunismul în care s-a născut & de care a fugit în Germania, d/e capitalismul în care trăieşte, dar şi d/e clişeele şi prejudecăţile vesticilor faţă de estici. Cartea începe cu un preambul savuros despre prejudecăţile nemţilor legate de România şi se încheie cu concluzia că „cei mai mulţi occidentali sînt atît de naivi cînd vine vorba de vampiri, încît nu-s în stare să separe ficţiunea de realitate”. Între ele – cartea, pornind de la copilăria din Reşiţa şi pînă azi. Chiar dacă temele sînt f. serioase, stilul lui JC te cucereşte din prima datorită umorului şi (auto)ironiei. Scriitorul are un umor unic, nici negru, nici rusesc, nici miştocar, ci mai degrabă… hiperrealist-absurd. O carte incredibil de interesantă, care se citeşte cu interes maxim şi cu cea mai mare plăcere. Doar să aveţi grijă unde o citiţi, pentru că, oricît de serioase-s temele, uneori nu te poţi abţine şi izbucneşti în rîs.

Carte recomandată de Mihail Vakulovski, scriitor, traducător din literatura rusă, fondatorul şi realizatorul revistei Tiuk! (www.tiuk.reea. net) şi al CenaKLUb-ului Tiuk. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută