Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/04/2017
Arhiva Zile si Nopti

Cum a fost la 8 hours overtime

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cum a fost la 8 hours overtime Share Cum a fost la 8 hours overtime


43 de profesioniști și 500 de ore de muncă pentru comunitatea din Iași. Astfel se poate rezuma a două ediție a evenimentului  “8 ore peste program pentru o cauza bună” desfășurat în beneficiul comunității ieșene.

Vineri, 31 martie, profesioniștii ieșeni și-au dedicat experiență, cunoștințele și 8 ore din timpul liber în sprijinul și în spiritual voluntariatului local. Evenimentul s-a desfăsurat în intervalul 19:00-04:00, în sală Henri Coandă din Palatul Culturii. 8 ore peste program pentru o cauză bună a reprezentat o seară de lucru în care specialiști din diverse domenii au dezvoltat strategii de fundraising, marketing, poziționare, organizare de evenimente etc, pentru organizații din Iași.

„8 ore peste program este mai mult decât o seară de voluntariat. Este un concept care oferă un context bine definit specialiștilor din comunitatea să cunoască și să ajute organizații care dezvoltă proiecte extraordinare. În comparație cu ediția anterioară, din 2015, anul acesta ne-am bucurat să avem alături de noi ONG-uri cât mai diverse, atât din domeniul social, domeniu prin care Iașul se remarcă, dar și din domeniul educației sau antreprenoriatului social. O notă discordantă a fost data de participarea Centrului de Turism al Iașului, care a implicat experți dinafară instituției în realizarea unei strategii de turism.”, a afirmat Valerica Motoc, coordonator al proiectului 8 ore peste program pentru o cauză bună.

Cele 8 organizații care au lansat provocări pentru specialiști au fost: Asociația Cercul Excelenței, Asociația Muzicală Angeli, Asociația Natională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – filială Iași,  Centrul de Informare Turistică Iași,  Asociația Surâsul Albastru, Hubrica, Fundația Star of Hope România și În Dialog. Echipe alcătuite din 5 sau 6 voluntari au generat soluții pentru problemele pe care  întâmpină asociațiile.

Specialiștii au creat planuri de marketing, comunicare și promovare, campanii de strângere de fonduri, concepte de evenimente și strategii de management și dezvoltare care să ajute organizațiile să își îmbunătățească activitatea.

„8 hours overtime for a good cause” este un eveniment care se organizează la nivel internațional, fiind preluat și în România în ultimii ani. În Iași, prima ediție a evenimentului a avut loc în 2015, iar anul acesta evenimentul a fost organizat de Asociația Pentru Iași. Organizațiile care au participat au propus proiecte care se adresează comunității ieșene și vor contribui direct și indirect la dezvoltarea mediului ONG local.  

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută