Rețeta săptămânii: Drob verde

Rețetă oferită de Beneka.

Sărbătorile în primul rând înseamnă iubire, bucuria de a fi alături de cei dragi și nu în ultimul rând „bucate alese”. Masa îmbelșugată a fost și va rămâne unul dintre motivele pentru care așteptăm o Sărbătoare, însă chiar dacă e îmbelșugată, nu trebuie neapărat să fie și bogată în calorii. E bine să mâncăm din toate câte puțin, iar dacă bucatele sunt și sănătoase, atunci nu doar mental, ci și fizic, vom fi într-o continuă sărbătoare. Sărbători luminate și mese cumpătate!

 

Ingrediente:

- 500g ciuperci champignon

- 500g ciuperci pleurotus

- 2 cepe verzi

- 1 legătură leurdă

- 1 legătură pătrunjel

- 4 ouă

- sare, piper

- 100g făină integrală

 

Preparare:

Tocăm mărunt ciupercile și le perpelim într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până își lasă apa și scad în volum, după care le strecurăm și le dăm drumul într-un castron încăpător. Tocăm verdeața și o aruncăm peste ciuperci, împreună cu 3 ouă, sare și piper după gust și făina integrală. Ungem cu ulei de măsline o formă de ceramică și așezăm cu măiestrie compoziția, uniform. Din al patrulea ou, păstrăm doar gălbenușul, cu care ungem frumușel pe deasupra, compoziția noastră. Băgăm forma la cuptor la 190 grade C, cam 40-45 min (în funcție de cum pârlește cuptorul tău...), iar după ce s-a rumenit, scoatem drobul din cuptor, îl acoperim cu un prosop curat și îl lăsăm să se răcească înainte de a-l scoate din formă.

 

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition