Selfie

Probabil că „selfie” devine încet-încet aproape sinonim cu sentimentul acela de atenție deosebită acordată propriei persoane, sau dragostea aia dubioasă pe care o ai față de tine. Da, se poate spune și narcisism, dar să nu mergem până acolo. În piesa Andreei Iacob, însă, „selfie” devine chiar poarte spre lumile unor femei care au fost private de libertate și pătrunde în viețile lor intime, prin paralele făcute între aceste femei și personajele pe care le pun în scenă. Evenimentul există în parteneriat cu Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, și urmărește îndeaproape viețile personale ale acestor femei într-o piesa de teatru ce e menită să le oglindească viețile și să aducă împreună povești cu tâlc, situații stranii și lovituri de glas făcute parcă să trezească reacții din partea publicului.

Piesa a fost jucată în mai multe rânduri în penitenciarul de la Gherla, chiar din 2009, și face parte dintr-o inițiativă de a dezvolta viața culturală pentru persoanele private de libertate. De fiecare dată, Teatrul Naţional Cluj-Napoca a fost partener al acestui proiect, astfel încât aceste spectacole au avut câte o reprezentaţie în Studioul „Euphorion“. Teatrul Național anunțat că „Selfie” intră oficial în repertoriul său, montarea fiind o producție a instituției.

26 aprilie

Teatrul Național Cluj-Napoca

www.facebook.com/TeatrulNationalClujNapoca

 

Don Carlo @ Opera Cluj

„Inspirată din drama omonimă a lui Friedrich Schiller, acțiunea operei Don Carlo are loc în perioada războiului dintre Franța și Spania, la mijlocului secolului XVI. Aflat într-o vizită secretă în Franța, Don Carlo o întâlnește din întâmplare pe Elisabeta de Valois, iar cei doi se îndrăgostesc la prima vedere. Fericirea de a se fi cunoscut nu va dura prea mult, însă.”

30 aprilie

Ora18.30

www.facebook.com/operacluj

 

Cutia Pandorei @ Teatrul Național

„În Cutia Pandorei găsim amestecate într-un plat du jour ingrediente dintre cele mai diverse: personaje grotești, situații comice, povești dramatice, decor cu accente suprarealiste etc. Hilda și Bandi sunt două personaje animate de o poveste care se întinde, într-o adevărată saga de familie, peste mai bine de cinci decenii: istoria unei comori ascunse.”

 22 aprilie

Ora 19.00

www.facebook.com/TeatrulNationalClujNapoca