Conferința „Medici pentru tine”

Suntem Organizația Studenților Mediciniști din Cluj din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, un O.N.G. cu o tradiție de 26 de ani, cu experiență în activități de domeniu medical.

Medici Pentru Tine este un proiect înființat în 2015 în cadrul ONG-ului, ce se adresează exclusiv publicului larg. Având în spate o primă ediție de succes, continuăm să milităm pentru informarea corectă a oamenilor. Prevenirea bolilor poate face diferența între viață și moarte!

Medici Pentru Tine este singurul proiect din Cluj-Napoca ce se axează pe educația medicală înspre prevenirea bolilor adresată oamenilor din jur, publicului larg. Venim în întâmpinarea populației cu informații medicale importante lor, căci cel mai de preț bun al omului este sănătatea. “Este mult mai ușor de prevenit o boală, decât de tratat”, căci majoritatea bolilor pot fi prevenite prin măsuri aflate la îndemâna oricui.

România ocupă penultimul loc ca mortalitate din Uniunea Europeană. Țara noastră se află pe primul loc în UE la consumul de antibiotice, ceea ce a dus la creșterea numărului infecțiilor nosocomiale. Procentajele mortalității datorate cancerelor sunt în marea majoritate peste media europeană (de ex. România ocupă locul 2 mondial ca mortalitate din cauza cancerului de col uterin) iar procentajul persoanelor ce apelează la măsuri de prevenire (ex. screeninguri) este cu mult sub media europeană (ex. 13.5% dintre femei își fac o mamografie în România, spre deosebire de 92.3% în Spania.