Ce ne place și ce nu ne place în Galați

 

Lucruri care ne plac și care nu ne plac la orașul nostru. O nouă rubrică interesantă a revistei Zile și Nopți.

GALAȚI | LIKE

 

  1. Nu credeam să ajung a lăuda numărul locurilor de parcare din cartierul în care locuiesc. Anul trecut pe vremea aceasta eram obligat să-mi abandonez automobilul la Șendreni sau Suceava, că tot cu S începe, dar situația s-a îndreptat. Totuși, după ce a fost eliminat timbrul de mediu, au început să apară destule căruțe în zonă, deci risc să avansez un diagnostic: în câteva luni iarăși voi parca în diaspora.

 

  1. Strada Traian, blocată la intersecția cu Bulevardul Brăilei, a fost motiv de scandal în 2016. Au fost expropriați câțiva gălățeni, unii încă nu și-au părăsit locuințele (acesta e deja alt subiect), dar anticipez pe ruta pomenită o variantă excelentă de a ieși spre Vânători. Este o notă bună pentru fosta administrație publică locală.

 

  1. Luna trecută m-am plimbat prin mai multe localități din Moldova, ocazie cu care am remarcat eternele panouri stradale care promovează diverse nimicuri. Brusc, mi-am adus aminte că aceste sorcove împânzeau până acum câțiva ani și Galațiul. Nu vă e dor de ele prin zona băncilor, prin Țigline? Nici mie. Like!

 

GALAȚI | DISLIKE

 

  1. A fost nevoie de un viscol de 48 de ore, ca să-l parafrazez pe primul om în stat, ca să rămână jumătate de județ în beznă. Am contabilizat și cartiere din municipiu care au testat lumina lumânării, însă și mai deranjantă este atitudinea societății Electrica. Ești singur pe piață și n-ai fost în stare să-ți consolidezi un call-center decent? Cum să sun de sute de ori și să-mi dea ocupat?

 

  1. Dacă tot e la modă să discuți despre calamități, Facebook-ul fiindu-mi martor, mă întreb de ce acțiunea de toaletare a copacilor din Galați n-are coerență. Sesizați, bănuiesc, exprimarea puțin lemnoasă, dar taman acesta e schepsisul – n-avem arbori de cauciuc prin Mazepa sau Țiglina. Iar pe unii dintre ei, nevizitați de ani buni, i-a pus vântul la pământ. Mai pe o mașină, mai pe alta...

 

  1. Înconjurat, ba chiar înecat de ape, Galațiul nu se poate lăuda cu independența de a furniza la orice oră, indiferent de caznă, lichid potabil la robinetele fiilor săi. Ne trezim în toiul unor pilde cinice, elocventă din cale-afară fiind aceea cu cizmarul care umblă cu pantofii găuriți în talpă. Dar nu mă pot consola și pace!

 

Dan Moțoc