The R.o.c.k - Salutăm Galațiul

 Interviu cu Daniel Ignat:

  1. A câta oara la Galați ? Și a câta la Daily Pub ? Știu c-ați dezvoltat o prietenie strânsă cu locul cu pricina. 

-Salutăm Galațiul! Nu mai țin minte exact, dar cred că suntem pentru a 7 -a oară la voi "acasă". Legat de Daily, acolo avem într-adevăr o gașcă de prieteni speciali. Nu vreau să dau nume însă îl amintesc doar pe "capul răutăților", Dan O. De el ne leagă amintiri plăcute, mai ales post-concerte. Despre public spun atât: noi îi iubim și ei ne iubesc! 

  1. Ce mai face The Rock ? Cum e în formula nouă și ce ne poți spune despre componența actuală și despre depășirea momentului mai greu din viața trupei ? 

- The ROCK face bine acum. Suntem in formula completă, odată cu venirea lui Andrey, fratele lui Nik Baydin. Într-un fel sau altul totul decurge normal acum, cu repetiții săptămânale, piese noi, fun dar mereu cu gândul la fratele nostru Nicu pe care l-am pierdut pe drum... O lacrimă va fi întotdeauna în colțul ochiului, însă prezența lui Andrey și ambiția lui de a continua de unde a lăsat fratele lui ne îmbărbătează și ne ajută să mergem mai departe. 

  1. Crezi că o trupă tribute ar trebui să se rezume la a cânta doar hiturile unei trupe sau e bine din când în când să atace și piese mai puțin cunoscute, pentru fanii mai dedicați ? 

-Bună întrebare! Eu consider că cel mai bine este să asculte foarte atent publicul și să tina cont de doleanțele lor în limita posibilităților. Exemplific: Daca am mers în 5 orase și ni s-a cerut piesa "Ride On", atunci ar fi bine la un moment dat să o includem în setlist... 

  1. Care e piesa ta preferată Ac/Dc ? Dar albumul ? 

- Am mai primit această întrebare așa că răspund la fel... TOATE piesele AC/DC imi plac la nebunie dar rezonez cel mai bine cu Back in Black.

 Știu că ați participat la diverse festivaluri Tribute. Cum e atmosfera ? Diferă față de cele obișnuite? V-ar plăcea sa mai participați ? Dacă să spunem Galațiul ar organiza ceva de genul, ați fi deschiși să veniți ? 

- Într-adevăr am participat la festivaluri tribut și nu numai în România. Atmosfera e mai speciala, dat fiind faptul că scenele sunt în aer liber, sunt mai mari, decibelii mai mulți și fanii mai dedicati. De pildă am fost în Olanda, unde cu un an în urmă fusese AC/DC. Acolo au venit fani care ne-au urmărit cu ochiul critic oarecum. Concluzia lor la final a fost ca au vazut și auzit din nou AC/DC live. Ne-am bucurat că le-am satisfacut exigențele. Să nu mă ințelegi greșit... nouă ne plac toate festivalurile și concertele din club sau în cadru privat, doar că la festivalurile tribut simțim că această mișcare merge înainte atâta timp cât organizatorii și publicul sunt dornici de astfel de acte artistice.

La Galați venim negreșit dacă se întamplă un astfel de festival. Ți-am spus, avem foarte mulți prieteni... 

  1. V-ați gîndit vreodată șă incercați și cu piese proprii ? Dacă ar fi să o faceți ați păstra numele sau ar fi un proiect separat ? 

- La piese proprii chiar acum lucrăm. Avem multe idei. Baieții sunt talentați, pricepuți și dornici. Mai multe nu spun pentru că deocamdată suntem cu " coca în malaxor " Mai avem de adăugat ingrediente, condimente și când o punem la cuptor, putem să vă spunem cum va arăta și ce " gust " muzical va avea. 

  1. În final, un mesaj pentru fanii din Galați!  

- Dragi gălățeni, știu că anul ăsta veți ajunge în număr foarte mare la Daily... Noi de-abia așteptăm să vă zdruncinăm din nou, iar Andrey este nerabdător să-i cunoască pe prietenii de care sunt mai mult ca sigur că Nik îi povestea de fiecare dată când ne întorceam de la Galați! Rock'n Roll!