Rețeta săptămânii: Ouă în Pâine

Rețetă oferită de Beneka.

Dacă nu te-ai săturat de ouă la micul dejun, dar totuși ai schimba ceva, avem o surpriză plăcută: poți transforma o rețetă din copilărie, în ceva mai deosebit, folosind aproximativ aceleași ingrediente. Cu alte cuvinte nu pui pâinea în ou, ci pui oul în pâine. Dar îl pui frumos, respecți timpul de gătire și astfel va rezulta o rețetă de efect, așa cum vezi în emisiunile de gătit (și ție nu îti iese niciodată...). Pofta bună începe de dimineață!

Ingrediente pentru1 porție:

- 2 felii de pâine

- 2 ouă

- 10g unt

- 50g cașcaval ras

- pătrunjel verde

- sare, piper

 

Preparare:

Punem untul la topit într-o tigaie antiaderentă, la foc mic. Cu ajutorul unor forme de prăjituri, sau a unui pahar, tăiem pâinea sub formă de inele și păstrăm miezul. Le punem pe toate în tigaie și încet, cu foarte mare grijă și răbdare, punem câte un ou în fiecare inel de pâine. Păstrăm focul la mic și așteptăm până când albușul este mat. Întoarcem cu grijă pâinea cu ou și o lăsăm exact 5 secunde, după care o întoarcem la loc. Întoarcem și miezul. Punem cașcaval ras peste fiecare ou și mai lăsăm 7secunde, apoi transferăm cu grijă capodopera pe farfurie. Peste ouă punem pătrunjel verde, iar peste miez așezăm cubulețe de roșii cherry, condimentate cu sare și piper (le transformăm practic în bruschete). Micul dejun este servit!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition