Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/05/2017
Arhiva Zile si Nopti

Ziua Parcului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ziua Parcului Share Ziua Parcului


Astăzi, Europa și implicit, noi, sărbătorim Parcul. În Iași avem o minunăție de Parc Copou care te așteaptă astăzi pentru o plimbare.

Hotărârea sărbătoririi Zilei europene a parcurilor naționale a fost luată în 1999, când s-au împlinit 90 de ani de la crearea primelor nouă parcuri naționale în Suedia (mai 1909).

Potrivit site-ului www.europarc.org, în acest an sunt în desfășurare peste 90 de evenimente în 22 de țări europene, unde pot fi descoperite unele dintre cele mai bune gusturi din natură. Printre activitățile ce celebrează această zi se află, de asemenea, ateliere gastronomice, tururi ghidate, expoziții, concursuri.

În România, celebrarea Zilei europene a parcurilor naționale a fost marcată, an de an, prin organizarea unor manifestări dedicate celebrării unor evenimente cu semnificație deosebită în domeniul protecției naturii și al ariilor naturale protejate, în organizarea Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva și a altor instituții.

Plimbare plăcută!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută