Rețeta săptămânii: Vițel cu sparanghel

Rețetă oferită de Beneka.

După titlu ai zice că îți trebuie diplomă de masterchef, ca să gătești așa ceva. Iar dacă te uiți pe net, evident că fiecare rețetă are în text celebrul „se prăjește”. Nu pare deloc promițător, nu? Află că e chiar simplu de gătit carnea de vițel și sparanghelul la fel. Există mici trucuri, care te ajută să transformi farfuria într-una demnă de invidie. Și nici măcar nu trebuie să te mai gândești că (iar) ai mâncat prăjeli. Un amestec ingenios de condimente, timp de gătire ales cu atenție, puțină pasiune și voilà, preparatul tău poate fi vedetă. Poftă mare!

Ingrediente pentru 1 porție:

- 1 cotlet vițel

- 110g unt

- 2 cepe verzi

- 10 căței de usturoi

- 1 cm tubercul de ghimbir

- ½ legătură de pătrunjel

- zeama de la ½ lămâie

- sare, piper după gust

- 5 fire sparanghel

 

Preparare:

100g unt, cepele, usturoiul, ghimbirul curățat și pătrunjelul, le băgăm la blender împreună cu zeama de lămâie, sare și piper după gust. Cotletul îl spălăm bine cu apă rece, apoi îl tamponăm cu un șervet de hârtie, pentru a fi cât de cât uscat. Îl îmbrăcăm uniform în sosul rezultat la blender și îl dăm la cuptor pe grătar, acoperit cu folie de aluminiu, la aproximativ 150ºC timp de 1,5h, apoi încă 15min la 200ºC, fără folie.Tăiem cam 2 cm din partea de jos a sparanghelului și curățăm încă 2 cm de coajă. Îl opărim cam 3 minute în apă clocotită, după care îl tragem la tigaie în restul de unt, încă 3 minute. Simplu, nu?

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition