Evenimente | Iași

TEATRU

14 Iunie/Teatru FIX

Ce am ales să uit - producție marca FiX. Tema de bază a spectacolului este libertatea şi nelimitatele ei forme de manifestare. Pornind de la libertatea pe care o are un copil, până la vârsta unde constrângerile sunt tot mai acute, se doreşte un parcurs fluid al dinamicii dintre libertate şi constrângere.

The Color Run Dream Tour

17 Iunie/ Palatul Culturii

Pregătește-te să visezi în culori! Pentru prima dată, orașul Iași este pe harta locațiilor The Color Run România. The Color Run Dream Tour 2017 îi va aduce pe Color Runneri într-o lume în care totul este posibil și îi inspiră să-și transforme visurile în realitate pe parcursul celor 5 km magici. În premieră, participanții vor lua startul printr-un tunel învăluit în ceață, cu mai multă muzică decât nicioadată. Alergătorii vor simți că plutesc de fericire în Cloud Zone. Te așteptăm la Palatul Culturii, să pășești într-o lume în care totul este posibil, unicornii sunt reali, iar norii de spumă fac ca totul să fie grozav. La final, medalia cu magicul Unicorn, Dream Wall-ul și norii de spumă te fac să visezi în culori!

Street Delivery Iași 

16, 17, 18 Iunie/ Vasile Pogor

În zilele de vară, închidem strada Vasile Pogor pentru mașini și o deschidem pentru oameni! Ne vom plimba împreună prin scenarii de grădini posibile, redobândind identitatea verde a orașului prin revitalizare urbană și reactivare culturală. Spre deosebire de edițiile anterioare, Street Delivery 2017 se desfășoară succesiv în cele șase orașe participante. Creăm astfel un traseu pentru cei interesați să descopere formele pe care manifestul nostru pentru oraș le ia în fiecare spațiu în parte.

Meșterii Cafelei

17, 18 Iunie/ Școala Moldovenească de Cafea

Prima competiție independentă pentru bariști, organizată în Iași de către Școala Moldovenească de Cafea va avea loc în Iunie, în zilele de 17 și 18. Competiția se va desfășura în aer liber, în incinta grădinii Casei Pogor, în cadrul Street Delivery. Ești cafengiu de profesie și vrei să arăți lumii cât de pasionat ești? Înscrie-te în concurs! Această competiție se adresează tuturor tinerilor din regiunea Moldovei, și nu numai, care lucrează ca și barista. Premii în bani și produse pentru locurile I, II și III.

Garden of Day Dreams

18 Iunie/ Skin Summer Lounge

Cât de des visezi cu ochii deschiși? Noi o facem în fiecare zi!
Odată cu vara ieșim la soare și dăm dansul din mijlocul nopții pe vise sub soare, în aer liber. Teddy Bear te invită să te alături pe 18 iunie pentru o după-amiază fascinantă de muzică și căldură. Aducem o stare de euforie care va rămâne cu tine mult timp după ce ultimele sunete se pierd în apus. MoonSound va face soarele să strălucească mai tare, Pascal Junior completează experiența unică cu sound-ul specific, iar Sllash te încarcă cu energie pentru vară. Locul unde ne întâlnim să visăm este Skin Summer Lounge, duminică, 18 iunie, ora 14:40.

RECITAL

18 Iunie/ Ateneul din Iași

Un spectacol recital de muzică și poezie de dragoste, pus în scenă și reprezentat de zeci de ori în țară și în străinătate, pe scene importante ale teatrelor și filarmonicilor, inclusiv
la Ateneul Român. Publicul reacționează spectaculos peste tot, răsplătind protagonistele cu lacrimi de emoție și de bucurie în ochi la final, la aplauze, pentru ca recitalul este clădit inteligent și interpretat cu emoție și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul. Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Piazzolla, Vivaldi, Skriabin, Bach, Enescu, sau Carlos Gardel sau încântă cu prelucrări folclorice inedite. Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplina iubire necondiționată. Recitalul ridică energia piesă dupa piesă, construind din momente impetuoase și impresionante prin sensibilitate sau forță.

Afterhills

23, 24, 25 Iunie/ Șes Bahlui

La Afterhills Music&Arts Festival pe lîngă cei 100 de artiști ce te așteaptă pe 4 scene, ve avea Câmpul artei, care va fi realizat de profesioniștii în domeniu, artiști locali, care vor interacționa cu publicul pentru o experiență completă. Spiritul liber, neconformist și creativ va fi încurajat prin toate activitățile din perimetrul festivalului. Arhitectura scenelor va fi punctul de plecare a energiei, iar artiștii ce vin pentru prima dată în Iași vor completa bucuria de a fi parte la un eveniment la care îți vei dori o ediție viitoare. Fii acolo! Mai mult, intenția noastră este de a face Iașul orașul preferat al tinerilor și nu numai. Promitem festivalierilor un concediu de trei zile și trei nopți, în care își vor putea organiza bagajul atât cât să încapă într-un cort.  În rest, sfătuim lumea să împacheteze doar voia bună și cheful de distracție.