Adrian Murariu | Lună de miere

Iunie înseamnă extaz. Vremea e superbă iar absolut fiecare weekend e încărcat cu evenimente de anvergură. După ce publicul ieșean s-a putut delecta cu sutele de activități desfășurate sub cupola Festivalului Internațional al Educației, scena ramâne înflăcărată toată luna.

Fac o paranteză de venerare a Parcului Pogor, un exemplu demn de urmat, a cărei administrație alege să fie gazdele unui număr mare de evenimente ce însuflețesc spațiul. S-a întâmplat acolo „Șotron”, colorat și vibrant, aducând copiilor, prin parteneriatele sale, mijloacele necesare jocului și dezvoltării personale.

Următorul weekend este ocupat de Rocanotherworld, festivalul omagiu care, pe lângă scena de la Pârtie și Ciric, propune un traseu central, ce parcurge domeniul artei pe Ștefan cel Mare și Lăpușneanu și pe cel gastronomic la Pogor. Aici își vor etala zeci de vendori preparatele culinare, acompaniați de muzică estivală, de relaxare.  

Mai departe, așteptăm „Street Delivery”. La a 5-a ediție, tema festivalului care închide strada pentru o zi este „Grădini Urbane”. Vom vedea acolo proiectele artistice contemporane înscrise și validate, trupe naționale live pe 3 seri și diverse activități de interacțiune cu publicul.

Rămâne apoi ca o cireașă pe tort, grandiosul proiect Afterhills, ce aduce 101 muzicieni și nenumărați artiști într-un spațiu neconvențional, creat de la zero de o echipă de profesioniști.

Căutați-le și cuceriți-le, iar dacă le-ați ratat, vă vor convinge fotografiile să fiți și voi prezenți în viitor.