Rețeta săptămânii: Farfalle cu ventuze

Rețetă oferită de Beneka.

Știm cu toții momentul acela când ai poftă de fructe de mare, dar îți trece rapid, când vezi prețul. Ei bine, îți poți potoli pofta și cu bani puțini. În loc de creveți și caracatiță, poți opta astfel pentru tentacule de calamar, cel puțin până la salar. Condimentate și gătite corespunzător, au un gust foarte plăcut, o textură minunată, iar în combinație cu pastele, se transformă într-o rețetă excepțională. Alegem paste integrale, pentru a beneficia de nutrienți și atunci ne asigurăm că avem în farfurie o porție bine echilibrată de sănătate și gust intens. A nu se consuma singur la masă, că nu are cine te lăuda!

 

Ingrediente pentru 4 porții:

- 500g farfalle integrale

- 600g tentacule de calamar

- 4 foi de dafin

- 1 lingură piper boabe

- 40g unt

- 200g smântână

- zeama de la 1 lămâie

- 3 gălbenușuri

- 1 pahar de vin alb

- 1 legătură mărar

- sare, piper după gust

- 1 lingurță oregano

 

Preparare:

 

  • Spălăm și curățăm tentaculele, apoi le tăiem cubulețe și le punem în apă rece, cu foile de dafin și piperul boabe, timp de 1h
  • Fierbem al dente pastele, în apă cu sare
  • Într-o tigaie adâncă punem untul, tentaculele clătite bine și condimentăm cu sare și piper după gust. Perpelim cam 1 minut, după care stingem cu vin.
  • Intră în scenă și pastele, apoi condimentăm cu oregano.
  • Amestecăm într-un castron smântâna, cu gălbenușurile de ou și le dăm drumul în tigaie, peste pastele noastre.
  • Mai lăsăm cam 1 minut, după care închidem focul și adăugăm mărarul tocat.

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition