Rețeta săptămânii: Iepure la grătar

Rețetă oferită de Beneka.

Sezonul grătarelor e în toi, sfârâie fiecare margine de oraș în fiecare week-end, iar mirosul e amețitor. Amețitoare e și starea în care ajungi dacă îți căsăpești săptămânal ficatul cu mici în doză de șoc. Din când în când mai poți înlocui micii și ceafa, cu o carne mai slabă. Dacă nu îți place peștele (varianta ideală la grătar), poți alege carnea de iepure, o carne slabă, cu foarte puțin colesterol și fără grăsime care să se scurgă pe grătar și prin ardere să îți umple farfuria de toxine. Nu e chiar așa de scump precum ai auzit vorbindu-se, dar e extrem de gustos. Tot secretul este să îi faci băiță iepurașului cu o zi înainte, în baiț, apoi să îl perpelești la foc mic și să îl consumi alături de o salată colosală. Savuros și delicios!

 

Ingrediente pentru 1 porție:

- 1 pulpă de iepure

- 250ml vin roșu

- 1 lingură piper boabe

- 2-3 foi de dafin

- sare, după gust

 

Preparare:

Se condimentează carnea de iepure cu sare și piper (opțional), apoi se pune în vin, cu piperul boabe și foile de dafin. Se lasă peste noapte, iar a doua zi se pune pe grătar. Poate fi grătarul din grădină, sau poate fi „grătarul” cuptorului tău: adică în tava cuptorului pui apă, peste ea pui grătarul cuptorului (se potrivesc perfect, nu îți face griji), iar pe grătar așezi cumințel iepurele. Indiferent de grătar, gustul e deosebit! Poftă mare!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition