Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2017
Arhiva Zile si Nopti

ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie Share ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie


A treia zi de festival îi aduce în fața spectatorilor pe Mircea Tiberian & Marta Hristea (România), Bill Frisell Trio (SUA), Omar Sosa Quarteto Afrocubano (Norvegia), Håkon Kornstad Quartet (Norvegia), Marius Preda (România).

Sâmbătă, 8 iulie 2017

Biserica Catolică din satul Văliug, ora 11:00

● Mircea Tiberian & Marta Hristea • Magellan – A sonic journey (Romania)

Main Stage – Poiana Lupului, ora 19.00

● Bill Frisell Trio (SUA)
● Omar Sosa Quarteto Afrocubano (Cuba)
● Håkon Kornstad Quartet (Norvegia)
● Marius Preda Quartet • Mission Cimbalom (Romania, Italia, Olanda)

Mircea Tiberian & Marta Hristea

ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie

În dimineața zilei de sâmbătă, 8 iulie, va avea loc concertul Mircea Tiberian & Marta Hristea sub umbrela proiectului Magellan – A sonic journey, doi muzicieni care au contribuit la evoluția istorică a jazz-ului românesc.

Mircea Tiberian este poate cel mai cunoscut şi prolific pianist român actual. Debutează în 1974, în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz de la Sibiu. A fost onorat de cinci ori cu Premiul pentru compoziţie de jazz al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Bill Frisell Trio

ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie

Bill Frisell a fost comparat de revista The New Yorker cu Miles Davis, în privința măiestriei de a mânui chitara. ”În mâinile unor astfel de creatori radicali, instrumentele muzicale prind viață proprie”. Recunoscut încă din anii 80 ca unul dintre chitariștii vizionari ai jazz-ului, Frisell și-a pus amprenta pe era de glorie a jazz-ului new yorkez și a continuat să creeze constant, într-un stil eclectic ce mixează folk-ul cu muzică country, recunoscut mereu pentru efectele unice ale chitarei sale.

 

Omar Sosa Quarteto Afrocubano

ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie

Îndrăgostit de Cuba, de pian și de oameni, Omar Sosa a știut cum să molipsească o lume întreagă de frenezia muzicii afro-cubaneze. Pe 8 iulie, artistul va îmblânzi a treia seară a festivalului de jazz de la Gărâna alături de quartet-ul Afro Cubano, o formulă care explorează sinergia dintre muzica afro-americană, hip-hop și muzică clasică.

Nominalizat de 7 ori la premiile Grammy, Omar Sosa își va prezenta la Gărâna cel mai recent album, Ilé, un tribut muzical adus rădăcinilor sale artistice, căutate cu pasiune în muzica Havanei din anii `80 și începutul anilor `90. Ile înseamnă, în traducere liberă, ”tărâmul de acasă”. 

Håkon Kornstad Quartet

ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie

Hakon Kornstad Quartet, în frunte cu renumitul saxofonist norvegian Håkon Kornstad, un muzician complet cu tehnică solidă care s-a remarcat prin melodii lirice suprapuse peste straturi sonore și acompaniamente orchestrale, inspirat mereu de pasiunea pentru operă. ”Pentru oricine are un minim interes în a descoperi opera sau muzica jazz, Kornstad reprezintă un muzician care trebuie ascultat măcar o dată în viață. O legendă modernă a muzicii jazz”, titrează publicația The Journal.

Marius Preda

ZIUA 3 – Gărâna Jazz Fest 2017– Sâmbătă, 8 iulie

Marius Preda, muzicianul român care a cântat la țambal pe marile scene ale lumii, alături de Arturo Sandoval, Dennis Chambers sau Mike Stern, urcă pe scena din Poiana Lupului sâmbătă, 8 iulie. O formulă-hibrid aduce la un loc artiști români și internaționali sub numele sugestiv ”Mission Cimbalom”. Forța molipsitoare a țambalului lui Marius Preda e completată de Piero Bianculli(Italia), Taco Gorter (Olanda) și Kiba Dachi (Romania). Un concert puternic, cu vână, care încălzește seara de sâmbătă la Gărâna.

Bilete și Abonamente Gărâna Jazz Fest 2017

Preț 300 de lei în varianta de abonament sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singură seară de festival.

Acestea pot fi achizitionate de AICI

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută