Rețeta săptămânii: Plăcintă ciobănească

Rețetă oferită de Beneka.

O tot vezi prin patiserii sau prin meniul restaurantelor și arată ca-n filme, vorba aia. Americanii îi spun „pie”, francezii îi spun „quiche”, dar pentru noi e pur și simplu... plăcintă. La fel de simplu e și de făcut: doar 8 ingrediente, pentru 8 porții delicioase! Nu este o rețetă ușurică, deci mare atenție la cantitatea consumată, dar dacă scopul nostru nu este scăderea în greutate, atunci e varianta ideală când ai musafiri, sau pur și simplu când nu mai știi ce să gătești în week-end. Poftă mare!


Ingrediente pentru 8 porții:
- 400g aluat foietaj
- 400g brânză de burduf
- 4 ouă
- 2-3 cepe verzi
- 200g smântână
- 20g unt
- sare, piper după gust


Preparare:

În primul rând separăm ouăle. Albușurile le batem spumă, iar gălbenușurile le păstrăm pentru mai târziu. Tocăm ceapa verde mărunt, iar într-un castron pasăm bine la furculiță brânza de burduf, o amestecăm cu ceapa și smântâna, condimentăm cu piper și sare, iar la sfârșit încorporăm încet cu o lingură albușul bătut spumă. Ungem cu unt un vas de ceramică și îl îmbrăcăm frumos în aluat. Turnăm cu grijă umplutura și „țesem” apoi deasupra fâșii de aluat, iar la sfârșit ungem plăcinta cu gălbenuș de ou, ca să o facem rumenă și frumușea.
O coacem timp de 40 de minute, la 180 grade C, iar după ce o scoatem din cuptor o învelim într-un prosop curat (fără să o scoatem din vas) și o lăsăm să se răcorescă înainte de a o servi.

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition