Rețeta săptămânii: Orez cu stafide

Rețetă oferită de Beneka.

Când te gândești la orez și ți-l închipui așa alb acolo pe farfurie, deja îți zboară gândul la ce poți pune pe el, ca să fie comestibil. Și de regulă alegi ceva cu sos, ca să alunege ușor pe gât, iar sosurile știm bine că înseamnă calorii... multe! Iar dacă sosurile mai sunt și cumpărate, atunci ai în farfurie combinația fatală, care îți asigură colăceii pentru mare și nu cei de salvare, din păcate. Însă orezul poate fi gătit în multe feluri, iar gustul fad reprezintă chiar punctul său forte, pentru că îi poți da absolut orice aromă dorești: dulce, sărat, picant, acrișor, sau de ce nu, o combinație între ele, cum e rețeta pe care te provocăm să o încerci.
Dacă fierbi orezul după cum e indicat și îl condimentezi corespunzător, ai toate șansele să îl mai mănânci și altfel decât pilaf. Poftă mare cu savoare!


Ingrediente pentru 2 porții:

- 150g orez cu bobul lung
- ceapă verde
- pătrunjel verde
- 100g stafide
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare, piper, chilli și chimen măcinat după gust


Preparare:

Se pune o oală cu apă la fiert (cam 1,5 -2 litri), iar când clocotește, pui frumușel orezul și îl lași până când fierbe aproape complet. Apoi îl strecori și îl clătești bine cu apă rece.
Într-o tigaie antiaderentă pui uleiul, 1/2 cană de apă și dai drumul ardeiului tocat, stafidelor și orezului. După maxim 2 minute adaugi condimentele, pătrunjelul și ceapa verde și mai lași pe foc cam 3 minute, amestecând continuu (dacă mai e cazul mai poți pune puțină apă). Se poate consuma ca și garnitură alături de o friptură suculentă, sau se poate savura ca atare, alături de un vin bun. 

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition