Chestionar de Cluj cu Larisa Ionesi

Nu știm ce credeți voi, dar Chestionarul de Cluj e partea noastră preferată a revistei pentru că avem șansă să vedem orașul prin ochii oamenilor care-l fac frumos. Și pentru că ediția asta a fost despre festivaluri, am decis să o provocăm pe Larisa Ionesi - PR și Manager de Comunicare la Smida Jazz Festival - să ne răspundă la întrebări. Enjoy!

1. De ce e fain să locuiești în Cluj?
Pentru că îți găsești locul, fie că vrei să hoinărești singur pe străduțele sale, fie că vrei să te amesteci într-o mare de oameni la un eveniment.
2. Trei cuvinte cu care asociezi orașul:
Curți interioare, alei pietonale, aer boem.
3. Cea mai tare cafea din oraș se găsește la..
Samsara Foodhouse.
4. Cum ai descrie oamenii din Cluj?
Relaxați, binevoitori și tihniți.
5. Trei locuri de vizitat din oraș pe care le recomanzi unui prieten:
Samsara Teahouse (musai), Cetățuie și Parcul Central. Ah, și aproape orice cartie, luat la picior.
6. Care e cea mai „clujeană” chestie care ți s-a întâmplat?
Prima oară când am poposit în oraș, pentru câteva ore, căci eram în trecere spre o altă țară, oprise autocarul pe o stradă, pentru o pauză, am intrat într-un magazin să-mi cumpăr o apă și vânzătoarea m-a escortat peste stradă, la un alt magazin, unde era apă mai multă și mai ieftină (la ea, jumătate de litru de apă plată costa 4 lei, iar dincolo 2).
7. Cum ai descrie atmosfera de la Smida Jazz Festival?
De poveste: peisajul e mai mult decât pitoresc, ziua cerul este mai senin decât oriunde altundeva (de plouă, curcubeul te face să te bucuri că ai avut parte de ploaie), la apus te cucerește rozul norilor, iar noaptea luna plină învăluie totul într-o aură de mister și te face părtaș la povestea cu cel mai fericit final în care ai avut șansa să fii unul dintre personaje.
8. Care crezi că este coloana sonoră a Clujului (piesă/album)?
John Martyn, Sunshine's Better.
9. Ce trebuie să știi musai despre Smida înainte să ajungi acolo?
Că e (în) inima Parcului Natural Apuseni, că timpul nu mai e ce știai că este și că, până la urmă, ești în comuniune cu natura.
10. Care e cel mai instagramable loc din oraș?
Din punctul meu de vedere (și am un punct de vedere...panoramic, pe care poate vi-l dezvălui cândva), tot orașul.
11. Trei lucruri pe care poți să le faci/să le vezi la Smida Jazz Festival:
Poți să te relaxezi (ca într-o vacanță/într-un concediu la munte), poți să iei parte la tot felul de activități (tururi ghidate prin sat, trasee off-road pentru biciclete electrice, jam session ș.a.) și, cel mai memorabil, poți să asculți, stând pe o gradenă sau dansând în primul rând, muzici ce te cheamă la ele, indiferent unde te situezi ca preferințe muzicale (jazz-ul contemporan n-are cum să nu fie pe placul tuturor, întrucât e o fuziune de genuri, stiluri și influențe).
12. Un mesaj scurt pentru cititori:
Cititori din toată Cluj-Napoca (și nu numai), ne vedem la Smida Jazz! Până atunci, hoinăriți, hoinăriți și iar hoinăriți.