Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Recenzia pe bune | Angolo del Gusto

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recenzia pe bune | Angolo del Gusto Share Recenzia pe bune | Angolo del Gusto


O excelentă felie italiană

La bifurcația dintre Banu Manta și Titulescu, ai șansa să alegi varianta de mijloc și să te oprești pe colț. Impropriu spus colț, fiindcă e mai degrabă o latură scurtă între cele două bulevarde. Aici se află Angolo del Gusto, un soi de bistro/magazin în care poți să alegi între a cumpăra tot felul de specialități italiene și a mânca/bea la fața locului. O selecție excelentă de brânzeturi, salamuri și alte specialități din carne, paste de casă, ulei de măsline și oțet balsamic cu și fără arome complementare, ba chiar și dulceață de ardei iute (pepperoncino), toate se află pe rafturile de aici. Dacă ești pe fugă, poți opta pentru cele câteva modele de sandvișuri preparate pe loc. Daca nu, te așezi și ai la dispoziție câteva feluri de paste. Prețuri medii, dar produse de clasă.

Am comandat un platou rece cu brânzeturi și salamuri uscate (specifice Nordului Italiei) și o porție de paste. Platoul a fost o încântare pentru papile. Două feluri de brânză – Grana Padano (parmezan cu o rețetă foarte veche, produs încă acum 900 de ani în câmpia Padului de călugării cistercieni) și Provolone (semi-maturată, veche de minim 4 luni). Salamurile alese au fost Milano Gasser, de o uscățime absolut delicioasă, și Finocchiona Cavazzuti – o genială specialitate toscană din carne de porc cu semințe de fenicul, vin roșu, sare și piper, fermentat și apoi uscat cel puțin 5 luni. Un pahar de prosecco din aceeași zonă nordică (San Osvaldo – Treviso) a completat festinul, astfel că despre paste nici nu vă mai povestesc. Mergeți și încercați și voi!

Angolo del Gusto se află la adresa Banu Manta nr. 2, la intersecția cu Nicolae Titulescu.

Soluție excelentă pentru luat ceva pe fugă sau provizii pentru gurmanzii pasionați de bucătăria italiană.

CĂTĂLIN TOADER

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută