Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Musica Barcensis continuă în august

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Musica Barcensis continuă în august Share Festivalul Musica Barcensis continuă în august


Festivalul Musica Barcensis, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, continuă în august cu concerte în bisericile evanghelice fortificate din jurul Brașovului. În a doua jumătate a Festivalului, Prejmerul, prin acustica sa deosebită și amplasarea încărcată de istorie, redevine polul central al concertelor de duminică, luând locul Bisericii din Bartolomeu, cea care a dominat luna iulie. Prejmerul, locul de unde a plecat în anul 1999 conceptul de a oferi concerte în bisericile fortificate prin inițierea proiectului Diletto Musicale a generat apoi ideea de a extinde și asupra altor localități această ofertă. Așa s-a născut în 2010 Festivalul MUSICA BARCENSIS.  

În 6 august aici va putea fi ascultat Ansamblul vocal Würzburg împreună cu soprana Melinda Samson și organista Ursula Philippi. În 13 august Corul Siebenbürgische Cantorei din Germania va fi protagonistul concertului, în 20 august vom audia un concert inedit susținut de un octet de trompeți din Aachen (Germania). În ultima duminică din august de la Prejmer, Corul de Tineret Bach al Bisericii Negre (Jugendbachchor) alături de orchestra Capella Coronensis, sub conducerea dirijorului Steffen Schlandt, va încheia această ediție de festival.

Zilele de sâmbătă ale lunii august vor fi dedicate concertelor din bisericile evanghelice Râșnov, Hălchiu, Vulcan și Sf. Martin. Astfel în 5 august, la biserica din Râșnov va putea fi audiat concertul susținut de  clavecinista Cipriana Smărăndescu și organistul Paul Cristian. În 12 august la Hălchiu vom asculta Ansamblul Cantate Domino. În 19 august la Vulcan Trio-ul de suflători Arundo din Brașov acompaniat de pianistul Ioan-Dragoș Dimitriu va interpreta lucări de Mozart, Poulenc și Beethoven. În ultima sâmbătă din august, în cadrul deosebit al bisericii Sf. Martin din Brașov, copiii (dar și părinții și bunicii) se bucură de un concert special al cvintetului de suflători Thalia Winds din Sibiu cu muzica compozitorului danez Carl August Nielsen, care va fi completată de citirea unor povești de Hans Christian Andersen.

Prin organizarea concertelor din cadrul Festivalului Musica Barcensis, Fundaţia Forum ARTE încurajează mobilitatea culturală pentru valorificarea patrimoniului cultural local şi regional. Participanţii au posibilitatea să asculte concerte de muzică sacră într-un cadru ambiental aparte cu o acustică remarcabilă şi să viziteze monumente istorice şi de patrimoniu naţional de o valoare deosebită din Ţara Bârsei.

Mai multe informații despre concerte și artiști se găsesc pe site-ul Forum ARTE la adresa   www.forumarte.ro/musica-barcensis/

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută