Profită de sezonul cireşelor şi al fructelor de pădure, pentru a prepara o sangria savuroasă şi răcoroasă. Este perfectă pentru serile călduroase de vară, pe care le petreci alături de prieteni.
Sangria cu cireşe şi fructe de pădure
Ingrediente
1 sticlă vin roşu, sec (750 ml)
2 căni suc de cireşe
1/2 cană brandy (250 ml)
250g cireşe
1 cană căpşune, tăiate în sferturi
3/4 cană afine (sau coacăze)
300 ml suc de lămâie şi lime
2 linguri zahăr pudră
Cum se prepară sangria cu cireşe şi fructe de pădure? Într-o carafă/bol/borcan de 5l, adaugă vinul, sucul de cireşe, cireşele, căpşunele, afinele şi zahărul. Amestecă bine şi lasă compoziţia la fridgider timp de două ore. Înainte de servire adaugă sucul de lămâie şi lime. Amestecă bine şi serveşte sangria simplă sau alături de câteva cuburi de gheaţă.
Sangria rubinie
Ingrediente
2 rodii mari
2 pere mari, fără sâmburi, feliate
2 fructe stea (carambola) feliate subţire
3 sticle (de 750ml) vin roşu sec
230ml brandy sau coniac
230ml suc de roşii
100g zahăr
2 beţe scorţişoară
anason
1 litru apă minerală rece
Curată roşiile şi scoate într-un castron sâmburii zemoşi, îndepărtând pieliţa amară care îi separă. Pune-i într-o carafă alături de feliile de pere şi fructe stea. Toarnă vinul, coniacul şi sucul de roşii. Apoi adaugă zahărul, scorţişoară şi anasonul şi amestecă bine până când zahărul se dizolvă. Pune sangria la frigider peste noapte. Apa minerală se adaugă exact înainte de servire.