Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2017
Arhiva Zile si Nopti

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov Share FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov


Zi de vineri, cu vreme mohorâtă, dar totuși o zi incitantă pentru că la Brașov urma să aibă loc pentru prima dată evenimentul Dinner in the Sky, un concept inedit de cină servită la înălțime, la 50 de metri deasupra Pieței Sfatului. Fine dining, vinuri speciale, concert live de vioară, priveliște deosebită – astfel am putea descrie pe scurt experiența.

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

Am fost întâmpinați cu șampanie și am completat un formular de înscriere prin care ne asumam răspunderea că nu suferim de rău de înălțime sau altfel de afecțiuni care să dăuneze experienței. Am mers spre masa ce urma să fie suspendată la 50 de metri înălțime de o macara specială, iar acolo personalul ne-a pus centurile de siguranță. Alături de Chef Mihai Irimia, Somelierul Sergiu Nedelea și Alexandra Violin am început ascensiunea.

În aproximativ două minute am ajuns deasupra orașului, unde am descoperit panoramă diferită a Brașovului. Scaunele mesei se pot roti astfel că poți admira Centrul Vechi din toate unghiurile.

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

N-am mai fost vreodată atât de aproape de acoperișul Bisericii Negre și n-am mai văzut niciodată din această perspectivă Turnul Alb. Și da, am privit și în jos fără frică, pentru că sistemele de siguranță sunt foarte bine puse la punct la Dinner in the Sky. Mi-am dat seama cum am vedea orașul de sub noi dacă am zbura. Sentimentul e unic.

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

După ce am rămas cu toții muți de uimire la vederea priveliștii, Somelierul Sergiu Nedelea ne-a umplut paharele cu vin Grasă de Cotnari – COLOCVIU la Moscova, vinificat în sec, perfect pentru deschiderea mesei, după cum a povestit acesta. Apoi am savurat o ușoară salată Caprese, cu trei feluri de roșii și mozzarella proaspătă, în timp ce Alexandra Violin a susținut un mini-recital la vioară.

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

Am ciocnit cu toții paharele de vin, am zâmbit, am făcut poze și ne-am bucurat de moment, după care am coborât pentru a fi serviți cu cel de-al doilea fel: Butterfish pe pat de orez negru, cu cerneală de sepie. Alături am servit roze-ul COLOCVIU la Paris, despre care Somelierul mi-a spus că are aromă de pere busuioace și busuioc verde. Bineînțeles că mâncarea a fost la înălțime, așa cum ne-am așteptat.

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

Gust bun, plating de pus pe Instagram, totul asezonat cu adieri de vânt ușoare și frumusețe oriunde-ai fi privit. Alexandra Violin a cântat din nou, noi am ciocnit iar paharele, am zâmbit, am făcut iar fotografii fără filtru și am trăit intens experiența Dinner in the Sky.

FOTO | Cum a fost la Dinner in the Sky Brașov

De ce merită să urci la 50 de metri deasupra orașului și să iei o cină sau un prânz fancy? Pentru că, probabil, n-ai mai trăit niciodată așa ceva, pentru că vei avea ocazia să deguști vinurile potrivite, care pun în valoare mâncarea, pentru că vei admira plating-uri impresionante, dar și un peisaj total nou. Pentru că niciun alt restaurant nu-ți poate oferi această priveliște, la care se adaugă muzica live, gusturile fine și servirea ireproșabilă.

Dinner in the Sky va avea loc la Brașov până duminică, inclusiv. Mai sunt doar câteva locuri disponibile, așa că ar fi bine să te grăbești dacă vrei să ai această experiență culinară unică.

Poți face rezervări AICI.

___________________

Redactor: Theodora Ștefan

Fotograf: Diana Bobeș

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută