Rețeta săptămânii: Friptură de ton

Rețetă oferită de Beneka.

De fiecare dată când te hotărăști să mănânci mai sănătos, inevitabil apare întrebarea „Ce mâncăm diseară?” Ei bine, o variantă de cină perfect echilibrată este peștele cu legume. Bine, bine... dar ce pește și ce legume? Și cum să le gătești? Poți opta pentru ton, nu din conservă, ci direct de pe gheață. Are o textură minunată și gătit corespunzător îți astâmpără foamea la fel ca o ceafă de porc, doar că punctează din plin și la sănătate. Alături de el poți pregăti câteva buchețele de broccoli, niște morcovei și un sos pe cât de simplu, pe atât de aromat. Cina perfectă e gata în maxim 15 minute! Poftă îndestulătoare!


Ingrediente pentru 1 porție:
- 200g file de ton
- 200g broccoli
- 2-3 morcovi mici
- 100g iaurt
- zeama de la ½ lămâie
- sare
- piper
- busuioc


Preparare:

În primul rând dăm tonul cu sare, îl acoperim cu folie și îl lăsăm la frigider peste noapte.
Iaurtul îl amestecăm cu zeama de lămâie și condimentăm după gust, apoi îl lăsăm la frigider aproximativ 2 ore.
Punem apă cu sare la fiert, când clocotește dăm drumul la buchețelele de broccoli (spălate și curățate în prealabil) iar când dă din nou în clocot pornim cronometrul. După exact 3 minute scoatem broccoli din apă și dăm drumul la morcovei. Repetăm figura cu cronometrul, după ce dă în clocot, dar de data asta lăsăm 5 minute.
Încălzim o tigaie antiaderentă și punem tonul la sfârâit în suc propriu, fără ulei. Lăsăm cam 5 minute pe fiecare parte, la foc foarte mic, apoi îl așezăm pe farfurie pentru devorare.

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition