Rețeta săptămânii: Piept de pui oriental

Rețetă oferită de Beneka.

Curry în sus și curry în jos. Ce o fi și cum o fi și de ce n-ai încerca și tu măcar o dată? Ba mai mult, de ce n-ai încerca la tine în bucătărie? Nu poate fi chiar atât de greu... păi să știi că nici nu e! Ai nevoie doar de un moment de inspirație, de condimente și de mult curaj să le dai drumul în tigaie. De ce mult curaj? Pentru că la noi în neam se presară condimentele, iar în alte culturi se pun cu lingurița sau chiar cu farfuria. Iar când gătești rețete orientale, vorbim de multe lingurițe de condimente colorate. Așadar, fără frică și fără inhibiție, dă frâu liber imaginației, colorează-ți farfuria și aprinde-ți simțurie, iar satisfacția nu va întârzia să apară!


Ingrediente pt 2 persoane:
- 300g piept de pui
- 1 morcov
- ¼ țelină
- 1 ceapă
- 1 pahar de vin alb
- sare
- curry
- turmeric
- chimen măcinat
- piper

Mod de preparare:
Tocăm mărunt de tot legumele și le dăm drumul la „călit" într-o tigaie antiaderentă, cu puțină apă. După vreo 10 minute, adăugăm condimentele după gust și lăsăm aromele să se pătrundă câteva minute bune. Pieptul de pui îl tocăm cubulețe și îl răsturnăm peste amestecul din tigaie. Lăsăm focul la mic și amestecăm din când în când, până când puiul este fiert cam pe jumătate. Turnăm și vinul în tigaie. Mai amestecăm încet până la omogenizare și până când compoziția se leagă într-un sos frumușel. Se servește alături de orez și orice alte condimente mai mult sau mai puțin picante. Poftă mare!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition