Ristretto, restaurantul din Copou

Am spus-o deseori şi o spun ori de câte ori am ocazia că în Iaşi, Copoul rămâne cea mai frumoasă zonă. E plină de nostalgii studenţeşti, parcuri pentru familii, umbra mult dorită în zilele toride şi clar, cele mai frumoase şi intense amintiri. De aceea nu lipsim de aici mai ales vara. Ne suprinde că sunt totuşi puţine locuri deschise în materie de restaurante, am preferă să fie mai multe. Dar oare am merge având în vedere faptul că ne concentrăm într-o proporţie de 90% doar pe zona Palas?

Lăsând la o parte analiza, am ajuns şi astăzi în Copou, la Ristretto. E locul acela pe care uneori îl ocoleşti pentru că ai impresia că e prea elegant pentru un prânz. Am dărâmat mitul când am văzut că oamenii care vin aici nu sunt îmbrăcaţi în costum sau rochii de petrecere. Ne încântă amenajarea şi curăţenia de aici. E şi impresionant cum urci scările până la restaurant de parcă ai fi aşteptat de un majordom în propria-ți casă. Ne-a plăcut şi atenţia pentru detalii care însă a lipsit la aşezarea televizorului pe perete.

Am mâncat pulpe de pui dezosate şi cartofi la cuptor alături de o salată asortată. A fost de departe cel mai gustos prânz pe care l-am mâncat în ultimul timp în Iaşi. Nu e cea mai complexă mâncare, o facem şi noi deseori acasă însă nu ştim cum gătesc totul de are acel gust de preparat dichisit. Ne-a plăcut mult şi aşezarea în farfurie şi ne-am simţit răsfăţaţi cât am stat aici. Adăugând şi o apă plată dar şi un milkshake, am plătit 65 de lei.

Ce nu ne-a plăcut a fost muzică. E ciudat că într-un loc atât de frumos şi cu o servire ireproşabilă să fie un soi de reggaeton și alte ritmuri latine ce nu te încântă la prânz şi credem că nici la cină.

Cu siguranţă, revenim!

Ristretto, Bulevardul Carol I 48