Trei expoziții noi la Centrul de Interes

În August Centrul de Interes găzduiește o serie de noi expoziții de artă, în spațiile BARIL, CAMERA și SABOT. Galeriile pot fi vizitate în perioada 15 august – 30 septembrie 2017, de marți până sâmbătă, între orele 16:00 și 19:00.

Un Flamingo, o Cămilă și o Bufniță pășesc într-o Galerie @ SABOT

Pentru prima dată în România, lucrările tânărului artist britanic Joe Fletcher Orr vor fi expuse la galeria SABOT. Expoziția „Un Flamingo, o Cămilă și o Bufniță pășesc într-o Galerie...” servește drept răspuns la întrebarea „Cum poate fi utilizat umorul britanic pentru a submina autoritatea operei de artă?”. „Celebrele desene dintr-o linie vor deveni sculpturi, vor fi așezate într-un spațiu neobișnuit și vor prinde culoare – culoarea automobilelor Citroën Xsara Picasso.”


Expoziție etapizată și interactivă @ CAMERA

„Anything Can Be_A Car”, cu lucrări semnate de artistul belgian Karel Verhoeven, va putea fi vizitată în spațiul CAMERA. În perioada 10– 13 august se vor expune picturi bazate pe fotografii care surprind obiecte prin care oameni din mai multe țări și-au rezervat locuri de parcare în spațiul public. Apoi se vor expune 100 de imagini de arhivă care înfățișează marcajele locurilor de parcare.


„Unfair Show”, primul solo show al Cristinei Garrido @ BARIL

„Unfair Show” prezintă lucrări semnate de Cristina Garrido, în prima expoziție individuală la Cluj. Expoziția „explorează distanța fizică și conceptuală între ceea ce vedem și contextul lucrărilor privite. Vizitarea unei expoziții implică și ficționalizarea experienței. Discursul expozițional se organizează prin dispunerea lucrărilor în spațiu. El se articulează printr-o relație uneori intenționată, alteori accidentală, dintre lucrările de artă și privitor.”

str. Fabrica de Chibrituri 9
www.facebook.com/centruldeinteres