City Events 18-24 august 2017

Festival: La Craiova și Cetate are loc Divan Film Festival.

Dacă mai aveți încă zile de concediu și nu v-ați hotărât încă ce să faceți cu ele, avem noi o propunere greu de refuzat. De pe 18 pe 20 august și de pe 21 pe 26 august are loc Divan Film Festival – la Craiova, respectiv Cetate, județul Dolj. Ce înseamnă Diva? Film balcanic în premieră în România – anul acesta, 16 filme care nu au mai fost încă difuzate în România, 20 de scurtmetraje și o aniversare specială – 20 de ani de la Gadjo Dilo, cu Rona hartner invitată. La asta se adaugă concerte cu Mahala Rai Banda, Trio Solaar și Impex care anunță și lansarea unui nou videoclip cu această ocazie.

La Cetate Divan înseamnă și showuri culinare – Mircea Groza, cunoscut bucătar specializat în bucătăria balcanică, Alejandro Barrachina, spaniol și Nicu Dumitru, bucătar specializat în mâncare rromani.

Programul complet îl găsiți pe www.divanfilmfestival.ro și nu veți fi dezamăgiți!

Teatru: Noi împotriva voastră

Performance pentru 2 inamici

De: Ruxandra Hule

Durata: 60 minute

Fiecare performance este pentru 2 participanți.

Reprezentații: sâmbătă, 19 august și duminică, 20 august, de la 19:00 și de la 20:30.

Războaiele, invaziile, linșajele, violențele presupun un „noi” și un „voi”, în care inamicul este mereu cel rău. Ceilalți, fie că este vorba despre musulmani, gay, anti-gay, mineri, familiști, pensionari, capitaliști, romi, americani, cocalari, bugetari, săraci, politicieni, you name it, rămân mereu în lumea lor. Între lumea „noastră” și lumea „lor” există mereu o luptă. Ce se întâmplă când „noi” avem nevoie de „voi”?

Timp de o oră stai față în față cu Celălalt. Un necunoscut despre care nu știi nimic. Decât că e inamicul tău. Prin intermediul unor căști audio și al instrucțiunilor vei intra alături de un străin într-o poveste de război. Un one-on-one care apasă limitele si curiozitatea de a merge în lumea celuilalt și a o transforma, despre încredere și auto-protecție, despre dușmani și aliați, despre instincte, contradicții și radicalism.

Acest performance face parte din ciclul NOI ÎMPOTRIVA, conceput ca o serie de date-uri artistice care explorează ideea de tandem, în toate formele sale. El face parte din Programul de Arte Performative curatoriat de Ioana Păun.