Rețeta săptămânii: Porumb copt cu unt

Rețetă oferită de Beneka.

Vara un lucru e clar: toate parcurile sunt doldora de mâncare și în general e proastă. Gogoșele, înghețată, băuturi reci și dulci, toate așezate cu măiestrie în drumul tău pentru a-ți face plimbarea mai plăcută și pancreasul mai obosit. Dar sunt și alimente sănătoase prin preajmă. Spre exemplu nu e vară fără pepene și fără porumb. La pepene nu prea ai ce să îi faci, decât să îl alegi și să îl savurezi cu poftă. Porumbul în schimb este mai versatil, poate fi fiert, copt, făcut popcorn sau pus pe pizza. Va propunem o variantă mai nonconformistă de a-l coace și de a-l scoate astfel din sfera banalului, iar dacă îl consumi alături de prieteni care să îl aprecieze, atunci e cu atât mai delicios.

Ingrediente pentru 2 porții:
- 2 buc porumb crud
- 30 g unt
- 1 linguriță boia dulce
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță oregano
- 1 linguriță busuioc
- 1/2 linguriță piper
- sare (opțional)

Preparare:
E atât de simplu de preparat încât te sperie... Iei porumbul, îl rupi in două, îl opărești vreo 10 minute și îl freci apoi roată roată cu untul din dotare. Condimentele le amesteci pe toate într-un castronel și tapetezi apoi porumbul din plin cu ele. Îl învelești frumos in staniol și îl arunci în cuptorul încins, unde uiți de el vreo 30 de minute. Poftă mare și surprinzătoare!

➡ VEZI AICI TOATE REȚETELE SĂPTĂMÂNII by Beneka Nutrition