Around Cluj

Uneori tot ce ne dorim e să scăpăm de aglomerația orașului sau rutină, să ne facem rapid bagajele și să plecăm undeva. Sunt atât de multe locuri de vizitat, așa că și în această săptămână vă propunem 6 locații aflate la o drumeție distanță!

Castelul Peleș (Sinaia)


Construită ca reședință de vară a regilor României, Castelul Peleș se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș. Este unul dintre cele mai importante clădiri din România și chiar și Europa, având caracter de unicat, fiind primul castel electrificat în întregime de pe continent.

Sighișoara


Centru istoric din Sighișoara a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Mureș, precum și în patrimoniul mondial UNESCO. În fiecare an mii de turiști ajung în Sighișoara fie pentru a ambianța medievală, fie pentru multele festivaluri ce-i acaparează anual străzile - precum festivalul medieval ce are loc la finalul luniii iulie.

Biertan (Sibiu)


Biertanul face parte dintre primele așezări germane de sași din Ardeal fiind cuprins în cele „Două Scaune” (Mediaș și Șeica). Comuna are farmecul unei așezări pitorești cu case vechi tradiționale săsești construite în stil baroc transilvănean. Toate aceste construcții alături au fost incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Grădina Zmeilor (Sălaj)


Grădina Zmeilor este o rezervație naturală geologică și peisagistică, considerată unică în Europa. Locul găzduiește stânci sculptate de fenomene naturale ce au devenit personaje fantastice și, în consecință, personajele principale a multor legende locale. Cea mai populară poveste este cea a „fetei Cătănii”, transformată în piatră de propria mamă.

Sarmizegetusa Regia


Sarmizegetusa Regia (cea regească) a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al statului dac înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Acum publicul poate vizita ruinele acestei cetăți din județul Hunedoara inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Grădina botanică Jibou


Gradina Botanică a fost fondată în anul 1968 de către profesorul Vasile Fati, în cadrul liceului din localitate. Este organizată pe sectoare, fiecare sector grupând plantele dintr-un anumit punct de vedere: un complex de sere colecționare, de microproducție și cercetare, un complex acvaristic, un parc zoo și voliere de păsări, grădină japoneza și un rozarium.