EuroBasket 2017: Clujul găzuiește cei mai buni jucători din Euroligă şi din NBA la Sala Polivalentă

Jucători din NBA la Cluj    

Campioana en-titre şi cea mai importanta echipa de baschet a continentului din ultimii 20 de ani anunţă o distribuţie fantastică la Cluj. Nu mai puţin de 6 jucători ai echipei joacă în NBA: Pau Gasol (San Antonio), Marc Gasol (Memphis), Juan Hernangomez (Denver), Willy Hernangomez (New York), Ricky Rubio (Utah Jazz), Alex Abrines (OKC). Croaţia va alinia o echipa din care nu vor lipsi starurile din NBA Bojan Bogdanovic (Indiana), Dario Saric (Philadelphia), Dragan Bender (Phoenix).  Tomas Satoransky (Washington Wizards) şi pivotul Jan Vesely de la Fenerbahce (campioana Europei 2017) sunt cei mai buni jucători ai Cehiei.   Ungaria il are in lot pe Adam Hanga, cel mai bun jucator defensiv al Euroligii in ultimul sezon. Din echipa Muntenegrului ies in evidenta Bojan Dubljevic, de la Valencia (noua campioana a Spaniei), MVP-ul ultimei Finale a Ligii spaniole, Nikola Peckovic si Nikola Vucevic, din NBA. 

Programul meciurilor  

România joacă vineri cu Cehia (20.30), sâmbătă cu Croaţia (20.30), luni cu Spania (20.30), marţi cu Ungaria (20.30) şi miercuri cu Muntenegru (20.45).  

Programul complet al meciurilor din Grupa C, care vor fi gazduite de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, in perioada 1-7 septembrie 2017, poate fi vizualizat pe http://www.fiba.basketball/eurobasket/2017/groups