Concert Ferenc Snétberger

Sunt multe de spus despre Ferenc Snétberger, și nu prea e de ajuns să menționezi doar că este un chitarist celebru de jazz de origine maghiară. În același timp e destul de greu descrii cu exactitate muzica pe care el o creează. Pe 13 septembrie va avea loc un eveniment cu adevărat special în Cluj-Napoca: artistul va susține un concert la Muzeul de Artă, de la ora 21.
S-a născut în nordul Ungariei și încă de mic a fost înconjurat de muzică. Ferenc Snétberger a moștenit înclinațiile artistice chiar de la tatăl său, pe care-l considera cel mai bun chitarist din zonă, cu un sunet personal și un stil unicat. A continuat să studieze chitara și muzica la Conservatorul din Budapesta. Peste ani, Snétberger a înființat mai multe grupuri de jazz, însă a rămas fidel stilului special pe care și l-a dezvoltat. În 2011 a înființat o școală internațională de muzică pentru copii și tineri dezavantajați și continuă să susțină concerte în toată Europa. Jocul său de scenă combină elemente din jazzul classic și cel brazilian, dar sunt notabile și influențele din muzica țigănească, flamencoul spaniol sau chitara clasică. S-a născut în nordul Ungariei și încă de mic a fost înconjurat de muzică.
Următorul popas îl va face la Cluj, într-un eveniment special în amintirea lui Lóránd Szántó, basistul trupei clujene FUNKorporation. Biletele în valoare de 30 de lei pot fi achiziționate de pe blietmaster.ro sau din Atelier Cafe.

13 septembrie
Muzeul de Artă Cluj-Napoca
www.snetberger.com