Free în București | 8 - 14 septembrie 2017

BALKANIK FESTIVAL

Te-ai întrebat vreodată de ce spiritul balcanic e atât de fascinant pentru restul lumii? Ai ocazia să afli la a 7-a ediție a evenimentului de world music Balkanik Festival, între 8-10 septembrie la Gara Regală Băneasa din București, cu INTRARE LIBERĂ! Pe scenă vor urca Yasmine Hamdan, Mitzura, Dikanda, Surorile Osoianu, Barcelona Gypsy BalKan Orchestra, Kolektif Istanbul, Fanfara Ciocârlia și mulți alții.

BARCELONA GYPSY BALKAN ORCHESTRA

O trupă născută în 2012, la Barcelona, cu influențele muzicale de la Klezmer, Jazz Manouche, la muzică balcanică. Pentru BGKO, muzica balcanică reprezintă un set de tradiții muzicale și culturi multietnice care depășesc granițele geografice și pătrund în profunzime. Sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 21,30.

JAWHAR · YALLAH BYE FEAT. MITSOURA

Este considerată una dintre cele mai bune cântărețe rome din întreaga lume. A colaborat cu regizorul francez Tony Gatlif pentru productiile cinematografice Gadjo Dilo, Vengo, Je suis né d'une cigogne și Swing. A avut turnee mondiale alături de Gipsy Kings, Bratsch sau Fanfara Ciocârlia. Vineri, 8 septembrie, de la ora 21,30.

FANFARE CIOCÂRLIA FEAT. ADRIAN RASO

Background-ul lui Adrian Raso, în muzica Western și muzica balcanică a Fanfare Ciocârlia fuzionează într-un Rock’n’Roll energic, swing din anii 1930, în spiritul lui Django Reinhardt. O călătorie nebună din New Orleans, peste Oceanul Atlantic, neobosiți prin inima Balcanilor, prin străzile Detroitului și înapoi civilizatul Toronto. Duminică, 10 septembrie, de la ora 19,30.

Nu ratați concertul Yasminei Hamdan, cea care a făcut furori încă de la momentul lansării albumului său de debut Ya Nass (2013), atât în Europa, America, cât și nordul Africii și Orientul Mijlociu.

Yasmine a avut concerte importante pe patru continente, printre care o serie de reprezentații live cu ocazia lansării filmului lui Jim Jarmusch „Only Lovers Left Alive”, producție în care Yasmine apare cântând într-una din scenele memorabile ale filmului. La Balkanik duminică, 10 septembrie, de la ora 21,30.